CLOSE

Breaking news

Αστυνομία
A

Εκδίδεται σήμερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, η προκήρυξη για το ένστολο προσωπικό της Δικαστικής Αστυνομίας. Η προκήρυξη θα τρέξει μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ και θα περιλαμβάνει πάνω από 500 θέσεις για ένστολο προσωπικό. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr,, από τις 630 οργανικές θέσεις, που προβλέπει το Νομοσχέδιο για το αστυνομικό προσωπικό, θα καλυφθούν άμεσα οι 500 θέσεις δικαστικών αστυνομικών που θα διατεθούν στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και με απόφαση του οικείου Εισαγγελέα, θα μπορούν να διατίθενται, με βάση τις ανάγκες, σε όλους τους δικαστικούς σχηματισμούς της Περιφέρειας.

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του Proson.gr και η προκήρυξη εκδόθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης λίγο πριν τις 11:30

Όσοι θέλουν να προλάβουν να πάρουν τα αναγκαία μόρια και τυπικά προσόντα έχουν μόνο μια δυνατότητα στην Ελλάδα

Μόνο αυτή η Πιστοποίηση Αγγλικών βγαίνει μέσα σε 2 ή 3 ημέρες δηλαδή πριν κλείσουν οι αιτήσεις - ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Θυμίζουμε ότι για τη Δημοτική Αστυνομία έχουν προβλεφθεί, αρχικά, 800 προσλήψεις οι οποίες αφορούν ένστολο αλλά και πολιτικό - επιστημονικό προσωπικό.  Οι 800 προσλήψεις κατανέμονται ανά Τμήμα ως εξής:

 • 170 οργανικές θέσεις στην Υπηρεσία πολιτικού τομέα (ΠΕ και ΤΕ)
 • 630 οργανικές θέσεις στην Υπηρεσία αστυνομικού τομέα (ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ)

Υπενθυμίζουμε, ακόμα, ότι οι 800 θέσεις στη Δικαστική Αστυνομία, θα καλυφθούν μέσω τριών διαφορετικών προκηρύξεων ΑΣΕΠ:

 1. Το ένστολο προσωπικό, όλων των κλάδων, θα προσληφθεί με ξεχωριστή, ενιαία προκήρυξη ΑΣΕΠ και η επιλογή θα γίνει με σύστημα μοριοδότησης. Η προκήρυξη αναμένεται σήμερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr.
 2. Το πολιτικό προσωπικό του κλάδου ΤΕ θα προσληφθεί μέσω της προκήρυξης 2ΓΒ/2023, στην οποία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά οι επιτυχόντες του κλάδου ΤΕ του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. (Η προκήρυξη έχει εκδοθεί, δείτε ΕΔΩ).
 3. Το πολιτικό προσωπικό του κλάδου ΠΕ θα προσληφθεί μέσω της προκήρυξης 3ΓΒ/2023, στην οποία θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά οι επιτυχόντες του κλάδου ΠΕ επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός αυτός θα περιέχει 4.282 θέσεις και αναμένεται να εκδοθεί περί τα μέσα Οκτωβρίου.

Πώς κατανέμονται οι θέσεις του ένστολου προσωπικού

Την μερίδα του λέοντος στις προσλήψεις της Δικαστικής Αστυνομίας θα καταλάβει το ένστολο προσωπικό και συγκεκριμένα οι απόφοιτοι λυκείου (ΔΕ). Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ, οι 630 θέσεις ένστολου προσωπικού κατανέμονται ανά βαθμίδα εκπαίδευσης ως εξής:

 • 30 θέσεις για τον Κλάδο ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας
 • 75 θέσεις για τον Κλάδο ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας
 • 525 θέσεις για τον Κλάδο ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας

Όπως φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα, την μερίδα του λέοντος στις προσλήψεις της Δικαστικής Αστυνομίας θα καταλάβουν τελικά απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή απόφοιτοι λυκείου. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι στους κλάδους ΠΕ και ΤΕ του ένστολου προσωπικού της Δικαστικής Αστυνομίας θα γίνεται δεκτό οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. 

Τα ηλικιακά και σωματικά κριτήρια και οι εξετάσεις

Για την πρόσληψη του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας θα εφαρμοστεί σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων, σύμφωνα με το οποίο οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο, και ακολούθως υποβάλλονται σε υγειονομικές εξετάσεις, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες.

Να σημειωθεί ακόμα ότι το προσωπικό του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας πρέπει να έχει ανάστημα, το οποίο είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) για τους άνδρες και τουλάχιστον ένα μέτρο και εξήντα εκατοστά (1,60 μ.) για τις γυναίκες, χωρίς υποδήματα.

Επιπλέον, το προσωπικό αυτό δεν επιτρέπεται να φέρει στο σώμα δερματοστιξία (τατουάζ), η οποία είναι εξωτερικά εμφανής με την ενδυμασία (θερινή και χειμερινή στολή) και επιπλέον, λόγω του είδους των περιεχομένων σε αυτή απεικονίσεων, είτε αναιρεί την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου είτε δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντα αυτών.

Πρόσθετα προσόντα βάζουν «κόφτη»

Εκτός όμως του απολυτήριου / πτυχίου, οι υποψήφιοι, για το ένστολο τμήμα, πρέπει να έχουν ορισμένα ακόμα πρόσθετα προσόντα για να μπορέσουν να δηλώσουν συμμετοχή. Αυτά είναι:

 • Η γνώση πληροφορικής ή χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, και γ) υπηρεσιών διαδικτύου - ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΦΤΗΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 • Η πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ισπανικής ή ιταλικής γλώσσα (κλάδοι ΠΕ και ΤΕ) - ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ
 • Η καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ισπανικής ή ιταλικής γλώσσας (κλάδος ΔΕ)
 • η κατοχή άδειας οδήγησης αυτοκινήτου Β’ κατηγορίας ή δίκυκλης μηχανής, 50 τουλάχιστον κυβικών εκατοστών

Πώς να ξεπεράσετε τους «κόφτες»

Όπως φαίνεται αναλυτικά στο ρεπορτάζ του proson.gr, απαιτούμενο προσόν είναι η Πιστοποιήση Αγγλικών. Η goLearn ειδικά για ενήλικες που θέλουν να προλάβουν προκηρύξεις παρέχει εξ αποστάσεως την Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα που μοριοδοτεί με βάση την παρούσα νομοθεσία στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Είναι η μόνη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα που προλαβαίνετε να πάρετε ΠΡΙΝ κλείσουν οι αιτήσεις

Μπορείτε να την πάρετε με το χαμηλότερο κόστος ΕΔΩ εύκολα και από το σπίτι σας εκτοξευτείτε στον πίνακα για τη δικαστική αστυνομία με μόρια

Τυπικό προσόν είναι και η Πιστοποίηση Υπολογιστών όπως είναι στην πλειοψηφία των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ

Μπορείτε να την πάρετε με το χαμηλότερο κόστος ΕΔΩ

Άμεσα το Proson.gr σας φτιάχνει το Απαραίτητο ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ χωρίς λάθη για έγκυρη αίτηση - Βιαστείτε για να είστε έτοιμοι για την αίτηση

Το Μητρώο ΑΣΕΠ με όλα σας τα έγγραφα και τα στοιχεία σας είναι απαραίτητο να έχει φτιαχτεί για να κάνετε αιτήσεις σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ.

Το Proson.gr, το μεγαλύτερο εργασιακό site στην Ελλάδα φτιάχνει για εσάς το Μητρώο ΟΡΘΑ και ΈΓΚΑΙΡΑ ώστε να προλάβετε να κάνετε την αίτηση σας.

Η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει τελευταία στιγμή.

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ (Δείτε το email που θα σας έρθει)

Δύο πλήρεις οδηγοί 

Λόγω του ότι το proson.gr λαμβάνει καθημερινά δεκάδες ερωτήσεις που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι προσλήψεις στη Δικαστική Αστυνομία, δημιούργησε πλήρεις οδηγούς, βάσει των οποίων μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι προσλήψεις ανά τμήμα:

 • Δείτε ΕΔΩ τον πλήρη οδηγό για τις 630 προσλήψεις στο ένστολο τμήμα
 • Δείτε ΕΔΩ τον πλήρη οδηγό για τις 170 προσλήψεις στο πολιτικό τμήμα

Μείνετε συντονισμένοι στο Proson.gr στο facebook, στο twitter και στο viber, ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι για τις εξελίξεις σε όλους τους διαγωνισμούς του Δημοσίου.

 • Δείτε επίσης ΕΔΩ και την κατανομή των 630 θέσεων του ένστολου τομέα
 • Δείτε και ΕΔΩ και την κατανομή των 170 θέσεων του πολιτικού τομέα
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις