Breaking news

Δικαστήριο
A

Εκδόθηκε σήμερα, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, επιβεβαιώνοντας πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του proson.gr, η προκήρυξη για 500 θέσεις ένστολου προσωπικού στη Δικαστική Αστυνομία. 

Σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύθηκε σήμερα, για το ένστολο προσωπικό θα καλυφθούν αρχικά 500 θέσεις ως εξής:

 • 30 θέσεις για τον Κλάδο ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας
 • 70 θέσεις για τον Κλάδο ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας
 • 400 θέσεις για τον Κλάδο ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 10 Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 19 Οκτωβρίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00.

Η Πιστοποίηση Αγγλικών δίνει 90 μόρια - Πώς θα την πάρετε εύκολα πριν τις 1-10

Η μόνη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα που μπορείτε πολύ εύκολα και εξ αποστάσεως να την πάρετε πριν τις 19-10 είναι η online Πιστοποίηση Αγγλικών της goLearn

Όλες οι άλλες κάνουν να βγουν από ένα έως 5 μήνες...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΜΕΣΑ

Αναλυτικά η προκήρυξη ΕΔΩ

Τι θα κάνουν οι Δικαστικοί Αστυνομικοί

Οι θέσεις του κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ της Δικαστικής Αστυνομίας έχουν ως αντικείμενο:

 1. Την επίδοση δικογράφων και διαδικαστικών εγγράφων
 2. Την εκτέλεση των αποφάσεων των ποινικών δικαστηρίων 
 3. Την ευταξία των δικαστικών συνεδριάσεων και τη φύλαξη των δικαστικών καταστημάτων

Επικεφαλής της Διεύθυνσης τίθεται συνταξιούχος ανώτατος ή ανώτερος δικαστικός λειτουργός ο οποίος επιλέγεται κατά τη διαδικασία του άρθρου 3 του ν. 5049/2023 μέσω δημόσιας πρόσκλησης. Η Διεύθυνση απαρτίζεται από το Τμήμα Πολιτικού Τομέα και το Τμήμα Αστυνομικού Τομέα.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους:

 • Στο Συμβούλιο της Επικρατείας
 • Στον Άρειο Πάγο και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
 • Στο Ελεγκτικό Συνέδριο
 • Σε εισαγγελίες και δικαστήρια. Σημειώνεται ότι επιτρέπεται η μετακίνηση και σε όποιο δικαστήριο, εντός της οικείας εφετειακής περιφέρειας, κρίνεται αναγκαίο κατά την κρίση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, εφόσον παρίσταται σχετική ανάγκη

Τα ηλικιακά και σωματικά κριτήρια και οι εξετάσεις

Για την πρόσληψη του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας εφαρμόζεται σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων, σύμφωνα με το οποίο οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο, και ακολούθως υποβάλλονται σε υγειονομικές εξετάσεις, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ηλικία από 20 έως 35 έτη, δηλαδή να έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1988 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2004.

Το προσωπικό του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας πρέπει να έχει ανάστημα, το οποίο είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) για τους άνδρες και τουλάχιστον ένα μέτρο και εξήντα εκατοστά (1,60 μ.) για τις γυναίκες, χωρίς υποδήματα.

Επιπλέον, το προσωπικό αυτό δεν επιτρέπεται να φέρει στο σώμα δερματοστιξία (τατουάζ), η οποία είναι εξωτερικά εμφανής με την ενδυμασία (θερινή και χειμερινή στολή) και επιπλέον, λόγω του είδους των περιεχομένων σε αυτή απεικονίσεων, είτε αναιρεί την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου είτε δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντα αυτών.

Πρόσθετα προσόντα βάζουν «κόφτη»

Εκτός όμως του απολυτήριου / πτυχίου, οι υποψήφιοι, για το ένστολο τμήμα, πρέπει να έχουν ορισμένα ακόμα πρόσθετα προσόντα για να μπορέσουν να δηλώσουν συμμετοχή. Αυτά είναι:

 • Η γνώση πληροφορικής ή χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, και γ) υπηρεσιών διαδικτύου - ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΦΤΗΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 • Η πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ισπανικής ή ιταλικής γλώσσα (κλάδοι ΠΕ και ΤΕ) - ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ
 • Η καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ισπανικής ή ιταλικής γλώσσας (κλάδος ΔΕ)
 • η κατοχή άδειας οδήγησης αυτοκινήτου Β’ κατηγορίας ή δίκυκλης μηχανής, 50 τουλάχιστον κυβικών εκατοστών

Πώς να ξεπεράσετε τους «κόφτες»

Όπως φαίνεται αναλυτικά στο ρεπορτάζ του proson.gr, απαιτούμενο προσόν είναι η Πιστοποιήση Αγγλικών. Η goLearn ειδικά για ενήλικες που θέλουν να προλάβουν προκηρύξεις παρέχει εξ αποστάσεως την Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα που μοριοδοτεί με βάση την παρούσα νομοθεσία στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Είναι η μόνη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα που προλαβαίνετε να πάρετε ΠΡΙΝ κλείσουν οι αιτήσεις

Μπορείτε να την πάρετε με το χαμηλότερο κόστος ΕΔΩ εύκολα και από το σπίτι σας εκτοξευτείτε στον πίνακα για τη δικαστική αστυνομία με μόρια

Τυπικό προσόν είναι και η Πιστοποίηση Υπολογιστών όπως είναι στην πλειοψηφία των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ

Μπορείτε να την πάρετε με το χαμηλότερο κόστος ΕΔΩ

Άμεσα το Proson.gr σας φτιάχνει το Απαραίτητο ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ χωρίς λάθη για έγκυρη αίτηση - Βιαστείτε για να είστε έτοιμοι για την αίτηση

Το Μητρώο ΑΣΕΠ με όλα σας τα έγγραφα και τα στοιχεία σας είναι απαραίτητο να έχει φτιαχτεί για να κάνετε αιτήσεις σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ.

Το Proson.gr, το μεγαλύτερο εργασιακό site στην Ελλάδα φτιάχνει για εσάς το Μητρώο ΟΡΘΑ και ΈΓΚΑΙΡΑ ώστε να προλάβετε να κάνετε την αίτηση σας.

Η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει τελευταία στιγμή.

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ (Δείτε το email που θα σας έρθει)

 

Τρεις προκηρύξεις για τη Δικαστική Αστυνομία

Υπενθυμίζουμε, ότι για τη Δικαστική Αστυνομία έχουν προβλεφθεί συνολικά 800 θέσεις ένστολου και πολιτικού - επιστημονικού προσωπικού οι οποίες θα καλυφθούν μέσω τριών διαφορετικών προκηρύξεων ΑΣΕΠ:

 1. Το ένστολο προσωπικό, όλων των κλάδων, θα προσληφθεί με ξεχωριστή, ενιαία προκήρυξη ΑΣΕΠ και η επιλογή θα γίνει με σύστημα μοριοδότησης. Η προκήρυξη εκδόθηκε σήμερα, επιβεβαιώνοντας τις αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr.
 2. Το πολιτικό προσωπικό του κλάδου ΤΕ θα προσληφθεί μέσω της προκήρυξης 2ΓΒ/2023, στην οποία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά οι επιτυχόντες του κλάδου ΤΕ του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. (Η προκήρυξη έχει εκδοθεί, δείτε ΕΔΩ).
 3. Το πολιτικό προσωπικό του κλάδου ΠΕ θα προσληφθεί μέσω της προκήρυξης 3ΓΒ/2023, στην οποία θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά οι επιτυχόντες του κλάδου ΠΕ επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός αυτός θα περιέχει 4.282 θέσεις και αναμένεται να εκδοθεί περί τα μέσα Οκτωβρίου.

Δύο πλήρεις οδηγοί 

Λόγω του ότι το proson.gr λαμβάνει καθημερινά δεκάδες ερωτήσεις που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι προσλήψεις στη Δικαστική Αστυνομία, δημιούργησε πλήρεις οδηγούς, βάσει των οποίων μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι προσλήψεις ανά τμήμα:

 • Δείτε ΕΔΩ τον πλήρη οδηγό για τις 630 προσλήψεις στο ένστολο τμήμα
 • Δείτε ΕΔΩ τον πλήρη οδηγό για τις 170 προσλήψεις στο πολιτικό τμήμα

Μείνετε συντονισμένοι στο Proson.gr στο facebook, στο twitter και στο viber, ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι για τις εξελίξεις σε όλους τους διαγωνισμούς του Δημοσίου.

 • Δείτε επίσης ΕΔΩ και την κατανομή των 630 θέσεων του ένστολου τομέα
 • Δείτε και ΕΔΩ και την κατανομή των 170 θέσεων του πολιτικού τομέα
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις