Breaking news

Τράπεζα της Ελλάδος
A

Με δύο διαφορετικές προκηρύξεις πρόκειται να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό η Τράπεζα της Ελλάδος. Η πρώτη έχει ήδη δημοσιευθεί από την Τράπεζα και δέχεται αιτήσεις ενώ η δεύτερη, σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, θα «τρέξει» μέσω ΑΣΕΠ και αναμένεται να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο εντός του Απριλίου. 

Η πρώτη προκήρυξη προβλέπει την κάλυψη 25 θέσεων, ενώ η δεύτερη θα προβλέπει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του proson.gr, την κάλυψη 59 θέσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Η προκήρυξη που δέχεται αιτήσεις

Η πρώτη προκήρυξη που έχει ήδη δημοσιευθεί, προβλέπει την πλήρωση, κατόπιν επιλογής 25 θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού. Ζητούνται:

 • Εξειδικευμένο προσωπικό στο θεσμικό πλαίσιο της επαγγελματικής και ιδιωτικής ασφάλισης (Legal Expert on Insurance and Occupational Pensions)
 • Αναλογιστής (Actuarial Officer)
 • Εξειδικευμένο προσωπικό στον Έλεγχο στον ασφαλιστικό κλάδο (Insurance Inspections Officer)
 • Εξειδικευμένο προσωπικό στη διαχείριση ασφαλιστικών κινδύνων (Insurance Risk Management Officer)
 • Εξειδικευμένο προσωπικό στις επενδύσεις (Insurance Investment Officer)
 • Εξειδικευμένο προσωπικό στο θεσμικό πλαίσιο ή/και την κανονιστική συμμόρφωση (Insurance Compliance Officer)
 • Εξειδικευμένο προσωπικό στο Θεσμικό Πλαίσιο (Expert on Regulatory Framework)
 • Εξειδικευμένο προσωπικό στην αξιολόγηση και τον έλεγχο κινδύνων πληροφοριακών συστημάτων (ΙCΤ Risk and Security Supervision & Auditing Officer)

Όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν δοκιμαστικά για χρονική περίοδο δύο ετών μετά τη λήξη της οποίας, και εφόσον η υπηρεσία τους κριθεί ευδόκιμη, θα ενταχθούν με σύμβαση αορίστου χρόνου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής έχει ξεκινήσει και λήγει την Τρίτη 30 Απριλίου 2024.

Δείτε περισσότερα στο proson.gr, πατώντας εδώ...

Η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ

Παράλληλα, όπως έχει αποκαλύψει σε παλαιότερο ρεπορτάζ το proson.gr, το ΑΣΕΠ βρίσκεται εν αναμονή της τελικής συμφωνίας, προκειμένου να εκκινήσει την διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Να υπενθυμίσουμε ότι στον διαγωνισμό για την Τράπεζα της Ελλάδος θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr στην προκήρυξη θα υπάρχουν 59 μόνιμες κενές θέσεις εργασίας. Να σημειωθεί ότι οι 59 μόνιμες προλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος θα γίνουν εκτός γραπτού διαγωνισμού, με το σύστημα μοριοδότησης που φέρουν οι προκηρύξεις «Κ» του ΑΣΕΠ. 

Το σύστημα μοριοδότησης του ΑΣΕΠ στηρίζεται σε ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια και έχει ως εξής:

 • Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών - Βαθμός x 60
 • Δεύτερος τίτλος σπουδών της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας και τομέα - 100 μόρια
 • Διδακτορικό δίπλωμα σε επιστημονικό πεδίο που αναφέρεται ως αποδεκτό στην προκήρυξη σύμφωνα με την ταξινόμηση του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών - 400 μόρια
 • Αυτοτελής Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης που αναφέρεται ως αποδεκτός από την προκήρυξη - 180 μόρια
 • Ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) - 90 μόρια
 • Εμπειρία στο αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης έως και 84 μήνες - 7 μόρια ανά μήνα

Επιπλέον, στα ακαδημαϊκά κριτήρια, μοριοδοτείται και η γνώση της ξένης γλώσσας και μάλιστα μπορεί να εκτοξεύσει τους υποψηφίους παρέχοντας τους +90 ολόκληρα μόρια. Αναλυτικά:

 • Άριστη γνώση ξένης γλώσσας - 90 μόρια
 • Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας - 60 μόρια
 • Καλή γνώση ξένης γλώσσας - 40 μόρια

Λάβετε σήμερα τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα

Ως πρόσθετο τυπικό προσόν διορισμού για πολλές θέσεις στην παραπάνω προκήρυξη θεωρούνται η γνώση της αγγλικής γλώσσας καθώς και η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, και γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Ο μόνος τρόπος να προλάβετε στην Ελλάδα να πάρετε Εύκολα και άμεσα (ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΗΜΕΡΕΣ) πριν κλείσουν οι αιτήσεις την Πιστοποίηση Αγγλικών για τα νοσοκομεία είναι η πολύ εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών της goLearn

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ 95 ΕΥΡΩ μπορείτε να πάρετε το Proficiency ή το Lower για την προκήρυξη των Νοσοκομείων

Από το σπίτι σας εύκολα (Πλήρως αναγνωρισμένη και με ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΙΣΧΥ)

Μόνο στην golearn προλαβαίνετε να πάρετε την Πιστοποίηση Υπολογιστών άμεσα και ΕΥΚΟΛΑ

Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ για την προκήρυξη μπορείτε να λάβετε πολύ ΕΥΚΟΛΑ την πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή 

Λάβετε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ της Πιστοποίησης Υπολογιστών ELIC εύκολα και ευέλικτα  (Μόνο 85 ευρώ) σε 2 μόλις ημέρες

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις