Breaking news

parko mets
A

Το Ίδρυμα Ωνάση ανακατασκευάζει γήπεδα και παιδικές χαρές και τοποθετεί έργα τέχνης σε γειτονιές της Αθήνας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας OnAthens.

Προηγούμενα έργα

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, 1 πάρκο, 1 παιδική χαρά και 1 γήπεδο μπάσκετ θα ανακατασκευαστούν στη γειτονιά του Μετς. 1 χρόνο πριν είχε γίνει επέμβαση στη γειτονιά του Νέου Κόσμου, αλλά και την ανακαίνιση του γηπέδου στο Λύκειο Μοσχάτου. Φέτος, το Ίδρυμα Ωνάση ανακαινίζει την παιδική χαρά το Άλσος Λογγίνου, ενώ πρόκειται να υποστηρίξει νέους καλλιτέχνες.

Η δόμηση του πάρκου

Στο Άλσος Λογγίνου θα πραγματοποιηθούν πάνω από 2.500 νέες φυτεύσεις σε μια έκταση 750 τ.μ. Επιπλέον, θα υλοποιηθεί διασταύρωση διαδρομών έκτασης 2.200 τ.μ. με φυσικό, χωμάτινο, σταθεροποιημένο δάπεδο, υδρευτικές παρεμβάσεις, περίφραξη και παγκάκια.

Η δόμηση του γηπέδου μπάσκετ

Το υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ και ο παρακείμενος τοίχος θα «αποκτήσουν» 2 γκράφιτι από 2 εικαστικούς, τον Μάριο Μαρκάτη και τον Ιάσονα Κουτσουρή, οι οποίοι είναι μέλη της ομάδας «U can't stop Us». Η επιβεβλημένη διαγράμμιση θα διατηρηθεί και ταυτόχρονα πρόκειται να ανατραπούν: ο κεντρικός κύκλος, οι πλευρικές και τελικές γραμμές, η γραμμή των ελευθέρων βολών και του τρίποντου, τα ημικύκλια και το περίγραμμα του ταμπλό με τη στεφάνη παραμένουν ευδιάκριτα, ενταγμένα όμως πλέον σε μια ζωγραφική σύνθεση.

Δηλώσεις καλλιτεχνών

Ο Μάριος Μαρκάτης και ο Ιάσονας Κουτσουρής δήλωσαν πως: «Η ιδέα πίσω από το έργο λαμβάνει υπόψη το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Άλσους Λογγίνου, το οποίο έχει την τάση να συνδυάζει μια ποικιλία δραστηριοτήτων. Έτσι κι εμείς αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα σχέδιο το οποίο περιέχει φόρμες-σχήματα που ξεκινούν ανεξάρτητα και καταλήγουν να συγχωνεύονται στο κέντρο. Δημιουργείται έτσι ένα σημείο φυγής, που συμβολίζει αντίστοιχα την ιδιότητα του άλσους να ενώνει αυτές τις φόρμες-δραστηριότητες και να δημιουργεί μια μικρή κοινότητα. Στη συνέχεια, με το ίδιο σκεπτικό, δημιουργήσαμε ένα παρόμοιο μοτίβο στην επιφάνεια του τοίχου, προσθέτοντας την έννοια του χρόνου μέσω μιας εναλλαγής από τη μέρα στη νύχτα».

Εξοπλισμός

Ο εξοπλισμός θα είναι σύγχρονος, με νέα όργανα παιχνιδιού, κατάλληλα για κάθε ηλικιακή ομάδα παιδιών. Θα δημιουργηθούν ξύλινα σπιτάκια, κούνιες, τραμπάλες, παιχνίδια ελατηρίου, με φυσικά υλικά και πιστοποίηση TUV, για παιχνίδια όπως είναι η αναρρίχηση, η ολίσθηση, ο τραμπαλισμός, η αιώρηση, η ταλάντωση και η διάδραση, τα οποία προωθούν το ατομικό και το ομαδικό παιχνίδι.

Κατάλληλος εξοπλισμός για ΑΜΕΑ

Ενώ υπάρχει σχεδίαση για κατάλληλο εξοπλισμό για παιδιά με αναπηρία.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις