Breaking news

beluga_falaina
A

Η λευκή φάλαινα μπελούγκα η οποία είχε εγκλωβιστεί στον Σηκουάνα τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, πέθανε σήμερα λίγο μετά από τον απεγκλωβισμό της.

Συγκεκριμένα η φάλαινα εξέπνευσε κατά τη προσπάθεια διασωλήνωσης της.

Οι αρχές ανέφεραν σε ανάρτηση τους στο twitter ότι «Παρά την άνευ προηγουμένου επιχείρηση διάσωσης, πρέπει να ανακοινώσουμε με λύπη ότι το κήτος πέθανε».

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού της ξεκίνησε γύρω στις 05:00 (ώρα Ελλάδας), έπειτα από έξι ώρες δουλειάς, το κήτος βάρους σχεδόν 800 κιλών είχε πολύ ανησυχητική κατάσταση υγείας. Ειδικότερα υψώθηκε με δίχτυ από γερανό και αποτέθηκε σε μαούνα, όπου έσπευσαν να του προσφέρουν φροντίδες περίπου δέκα κτηνίατροι με λευκές στολές.

Λίγες μέρες νωρίτερα οι προσπάθειες για την απελευθέρωση της είχαν ξεκινήσει εν μέσω φόβων για τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της.

Οι οικολόγοι προσπαθούσαν, ανεπιτυχώς, να την ταΐσουν με ψάρια από τότε που βρέθηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, η φάλαινα αρνήθηκε κάθε τροφή και υπήρχαν ανησυχίες ότι θα μπορούσε να πεθάνει από την πείνα.

Το κήτος, που εντοπίστηκε τη 2η Αυγούστου στον Σηκουάνα, παρέμενε από την Παρασκευή στο ίδιο σημείο, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Παρισιού.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις