Breaking news

reuma_metra_epidotiseis
A

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα πραγματοποιηθεί μία εμβόλιμη πληρωμή του Power Pass. Το πιθανότερο είναι τα χρήματα να μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πρόκειται για τα ποσά που θα μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει όσοι είναι ήδη δικαιούχοι και αφορούν τους λογαριασμούς ρεύματος του Ιουνίου.


Σημειώνεται ότι οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να κάνουν νέα αίτηση στο vouchers.gov.gr για να λάβουν το ποσό που αναλογεί, καθώς πρόκειται για επίδομα ρεύματος που θα πάρουν όσοι έλαβαν τον πρώτο γύρο τον Ιούλιο.

Τα τελικά ποσά που θα μπουν στους λογαριασμούς θα είναι αρκετά μικρότερα σε σχέση με την προηγούμενη πληρωμή, αφού τότε τα ποσά ήταν για το εξάμηνο Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022, ενώ τώρα είναι μόνο για έναν μήνα. Οι δικαιούχοι θα μοιραστούν συνολικά -και αναλογικά- ποσό ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.


Και αυτή τη φορά, τα στοιχεία θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας. Θα επανυπολογιστεί το σύνολο της κρατικής ενίσχυσης έως τις 30 Ιουνίου και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς μέχρι τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

Power Pass 2 

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χορηγήσει και Power Pass 2 στην περίπτωση που τιμές του ρεύματος αυξηθούν και άλλο. Αυτό το ενδεχόμενο έχει αφήσει ανοιχτό ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στις ΔΕΘ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις