Breaking news

τουρισμός_για_όλους_κουπόνια
A

Ολοκληρώθηκε τελικά, έπειτα από μία εβδομάδα σιγής, η δεύτερη κλήρωση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», για τα voucher διακοπών προς θερινούς και χειμερινούς προορισμούς, αξίας 150 ευρώ.

Ωστόσο ο προβληματισμός που φαίνεται να διεγείρει ερωτήματα είναι πως τα voucher τουρισμού, ίσως δεν ήταν πραγματικά για όλους.

Πίσω στα μέσα του καλοκαιριού ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στην Πρέβεζα, είχε ανακοινώσει πως τα voucher για τον τουρισμό, πρόκειται να διπλασιαστούν, με αποτέλεσμα την κλήρωση, ακόμη 200.000 «έξτρα» δικαιούχων, που θα λάβουν τα κουπόνια των 150 ευρώ.

Ωστόσο με λύπη ανακαλύψαμε ότι από τη σημερινή 2η κλήρωση του προγράμματος, αντί για 200.000 πρόσθετους τυχερούς, κληρώθηκαν 75.006 αιτούντες.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια πρόσθετη πληροφορία, αν πρόκειται να ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα ή email, οι υπόλοιποι τυχεροί ή αν οι κληρώσεις ήταν ελλιπείς, με αποτέλεσμα "να μην κληρωθούν 124.994 αιτούντες" της άυλης χρεωστικής κάρτας.

Η 2η κλήρωση του «Τουρισμός για Όλους»

Υπενθυμίζουμε ότι η νέα κλήρωση είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, ενώ συμμετείχαν όλοι όσοι είχαν κάνει αίτηση στην 1η φάση του προγράμματος και δεν είχαν κληρωθεί. Ωστόσο, το υπουργείο ανακοίνωσε μόλις σήμερα τους νέους δικαιούχους!

Η 1η κλήρωση για το πρόγραμμα διακοπών που υλοποιεί το υπουργείο Τουρισμού είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη του Ιουλίου, ενώ όσοι έχουν κληρωθεί θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το voucher τους μέχρι και τον Ιούνιο του 2023. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξαργύρωση voucher μπορεί να γίνει εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Οι νέοι δικαιούχοι που κληρώθηκαν θα λάβουν ενημερωτικό , ενώ εντός των επόμενων ημερών θα λάβουν στο κινητό τους την άυλη ψηφιακή κάρτα που θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν άμεσα για να πληρώσουν παρόχους διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» επιδοτεί:

  • 150 ευρώ ανά δικαιούχο
  • 200 ευρώ για άτομα με αναπηρία άνω του 67%,

Δείτε αν κληρωθήκατε στην τελευταία κλήρωση ΕΔΩ.

Δείτε τον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» (Κλήρωση 16-09-2022)

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις