Breaking news

Εισιτήριο Μετρό
A

Στα βήματα της Γαλλίας, που καταργεί μετά από 120 χρόνια τα χάρτινα εισιτήρια στο μετρό του Παρισιού, θέλει να βαδίσει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Ελλάδας, το οποίο βάζει νέους στόχους για την μετακίνηση των πολιτών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αν και τα χάρτινα εισιτήρια σίγουρα θα αργήσουν να καταργηθούν στη χώρα μας, το υπουργείο σχεδιάζει να πάει ένα βήμα παραπέρα την «εμπειρία» όσων χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ. Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο σχεδιάζει η είσοδος των πολιτών στα μέσα να μπορεί να γίνει και με την χρήση τραπεζικής κάρτας, η οποία θα λειτουργεί ως εισιτήριο.

Πέραν λοιπόν της πλαστικοποιημένης κάρτας «ATH.ENA Card», οι πολίτες θα αποκτήσουν ακόμα ένα εύκολο τρόπο για να βγάζουν εισιτήριο. Να σημειωθεί ότι, όταν υλοποιηθεί το σχέδιο, οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν χρήση όλων των τραπεζικών καρτών, (πιστωτικές, χρεωστικές, κ.α.).

Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς σχολίασε σε εκδήλωση εταιρείας, πως το υπουργείο, «έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με τον ανάδοχο του ΑΣΣΚ του ΟΑΣΑ, ώστε το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου να "ανοίξει” μέσα από συνεργασία με τράπεζες».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως, «η τραπεζική κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιείται στο μετρό, στα λεωφορεία και σε όλα τα ΜΜΜ», υπογραμμίζοντας ότι «εργαζόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να συμβασιοποιήσουμε μια τέτοια αλλαγή στο σύστημα που έχουμε δομήσει, είναι ένας τρόπος για να ανοίξουν κι άλλες συνεργασίες».

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις