Breaking news

Τουρισμός για Όλους και το 3ημερο της 28ης Οκτωβρίου
A

Κληρωθήκατε στο πρόγραμμα δωροεπιταγών voucher «Τουρισμός για Όλους» ; Εάν ναι, αξίζει να σας υπενθυμίσουμε ότι οι άυλες χρεωστικές κάρτες είναι ακόμη ενεργές και πλήρως αξιοποιήσιμες το ερχόμενο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» για το οποίο κληρώθηκαν voucher αξίας 150 ευρώ σε τυχερούς δικαιούχους, είναι ενεργό και μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως σε φθινοπωρινούς και χειμερινούς τουρισμούς.

Ειδικότερα στο εν λόγω πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Τουρισμός Σοφία Ζαχαράκη η οποία έκανε γνωστό πως από τις 275.000 κάρτες που δεν έχουν κληρωθεί, για την ώρα έχουν χρησιμοποιηθεί οι 50.000 που είναι άυλες και φορτωμένες με 150 ή 200 ευρώ η κάθε μία.

Συγκεκριμένα η ίδια προέτρεψε μέσα από τον τηλεοπτικό αέρα τους κατόχους των άυλων χρεωστικών καρτών να τις χρησιμοποιήσουν προκειμένου να πάνε διακοπές το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Η εν λόγω ενέργεια εκτός από την αξιοποίηση των voucher θα έχει ως αποτέλεσμα και την στήριξη των καταλυμάτων, με το υπουργείο Τουρισμού να πληρώνει άμεσα τους ιδιοκτήττες για τις κάρτες του προγράμματος που θα αξιοποιηθούν στις επιχειρήσεις.

Νέα κλήρωση με το νέο έτος

Ακόμη η υφυπουργός δήλωσε ότι με την είσοδο του νέου έτους, τον Ιανουάριο θα γίνει νέα κλήρωση με 20 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας συνολικά 62 εκατομμύρια ευρώ για τα χρήματα που έχουν δοθεί για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Όσον αφορά στα έσοδα του τουρισμού η κ. Ζαχαράκη, ανέφερε ότι στο πρώτο 8μηνο του έτους, «Ουσιαστικά από τον Μάρτιο που ξεκίνησε η τουριστική περίοδος», έχουν καταγραφεί 12,7 δις ευρώ τουριστικές εισπράξεις.

Τέλος έκλεισε λέγοντας ότι «Αγγίζουμε το 2019 και πρέπει να περιμένουμε Σεπτέμβριο και Οκτώβριο γιατί είχαμε μεγάλες ροές τουριστών».
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις