Breaking news

Πώς να πετύχεις ένα στόχο σου σε 90 ημέρες
A

Αρκετοί από εσάς αδιαμφισβήτητα έχετε πολλαπλούς στόχους τους οποίους θέλετε να πετύχετε, είτε αυτοί σας καλλιεργούν φιλοδοξίες αναφορικά με τις σπουδές σας, το εργασιακό περιβάλλον ή ακόμη και την προσωπική ζωή και επιτυχία που μπορεί να εκτείνονται ακόμη και σε τομείς όπως η διασκέδαση και η αναψυχή.

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν μιλήσει τόσο με εμπνευσμένα quotes για την επίτευξη στόχων, αλλά και με προτάσεις οι οποίες μπορούν να εμπνεύσουν και να φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη μερικών εκ των πιο πολυπόθητων στόχων.

Η διάσημη Αμερικανίδα και βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Ώντρει Χέπμπορν είχε αναφέρει στο παρελθόν, «Τίποτα δεν είναι αδύνατο, ακόμη και η ίδια η λέξη λέει "δυνατό"».

Η Βρετανή ηθοποιός Έμμα Γουάτσον κατά την απονομή βραβείου της, είχε μιλήσει σε όλους τους νέους θαυμαστές της, λέγοντας ότι «Εάν βάλετε όλη σας την καρδιά και το πάθος σε αυτό το οποίο πιστεύετε και αγωνιάτε, φανταστικοί παράγοντες θα συνωμοτήσουν υπέρ σας και θα το πετύχετε!».

Ενώ, από την γκάμα των εμπνευσμένων quotes, δεν θα μπορούσε να λείπε και η αναφορά του επιχειρηματία Ίλον Μασκ, ο οποίος είπε «Σταμάτα να είσαι υπομονετικός και ξεκινά να ρωτάς τον εαυτό σου, "Πώς μπορώ να επιτύχω το πλάνο μου για τα επόμενα 10 χρόνια μέσα στους επόμενους 6 μήνες;"». Πιθανότατα θα αποτύχεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είσαι πολύ πιο μπροστά από τον άνθρωπο που ήσουν πριν 6 μήνες, ενώ θα έχεις αποδεχθεί, πως το πλάνο ζωής σου, μπορεί να μη σου πάρει απαραίτητα και 10 χρόνια για να επιτευχθεί».

Σύμφωνα με τη σελίδα Addicted to Success υπάρχουν 5 βασικά βήματα μέσα από τα οποία μπορείτε να φτάσετε ακόμη πιο κοντά στους στόχους σας μέσα στο διάστημα των 90 μόλις ημερών.

1. Εστιάστε σε έναν και μόνο στόχο!

Το διάστημα των 90 ημερών μπορεί και να θεωρηθεί κάπως περιορισμένο, για αυτό πρέπει να εστιάσετε πλήρως στο στόχο σας, χωρίς να καταναλώσετε αλλού περιττό χρόνο. Συγκεκριμένα θα πρέπει να συγκεντρώσετε την ενέργεια, το χρόνο, αλλά και τη φαιά ουσία που διαθέτετε στη σκέψη και σταδιακή υλοποίηση του στόχου. Συγκεντρώνοντας τις ανάλογες πληροφορίες γύρω από αυτόν και δουλεύοντας μεθοδικά οργανώνοντας τις κινήσεις σας, το βασικότερο ερώτημα στο οποίο θα βοηθηθείτε εάν υποβάλλεται τον εαυτό σας είναι το «Τι θα γίνει εάν πετύχω τον μοναδικό και βασικότερο στόχο μου, μέσα στο διάστημα των επόμενων 90 ημερών;». Από εκεί και έπειτα το μόνο που απομένει είναι να τεθεί σε εφαρμογή το πλάνο για την επίτευξη του.

2. Οργανώστε το πλάνο για την επίτευξη του συμπιέζοντας τα όλα σε 90 ημέρες.

Οι 90 ημέρες ή αλλιώς το διάστημα των 3 μηνών μπορεί να φαντάζει μεγάλο αλλά δεν είναι πραγματικά, ιδίως εάν αναρωτηθεί κανείς πως μέσα σε αυτό το χρόνο καλείστε να επιτύχετε έναν πολύ σημαντικό στόχο ζωής. Εννοείται πως η διαδικασία δεν είναι απλή και σίγουρα θα φέρει πρόσθετο άγχος, όμως κατά τη διάρκεια της προσπάθειας για την επίτευξη της, θα πρέπει να θυμίζετε στον εαυτό σας, τους λόγους για τους οποίους τέθηκε σε εφαρμογή.

Για παράδειγμα εάν θέλετε να βρείτε μία νέα δουλειά ή να γράψετε ένα βιβλίο με μία ιδέα η οποία σας έχει καρφωθεί στο μυαλό, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι τα μεγάλα χρονικά διαστήματα τα οποία δίνουμε στους εαυτούς μας προκειμένου να επιτύχουμε μεγαλεπήβολους στόχους, πιθανότατα να μην προσφέρουν ευελιξία. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι ενέργειες και το οργανόγραμμα θα πρέπει να συμπιεστούν, με αποτέλεσμα το διάστημα των 90 ημερών να μην είναι μικρό αλλά και ούτε συνάμα μεγάλο, καθώς μέσα στους 3 μήνες, αναγκάζεστε να τρέχετε πιο γρήγορα από τους συνηθισμένους ρυθμούς, χωρίς να επαναπαύεστε.

3. Δουλέψτε νωρίς το πρωί!

Με τη πρωινή δουλειά, καλείστε να επιτύχετε πολλά. Καταρχάς οι ρυθμοί είναι πιο γρήγοροι αλλά συνάμα γίνεστε και πιο παραγωγικοί. Καθώς προχωράτε μέσα στη μέρα οι ρυθμοί σας επιβραδύνουν, είτε λόγω των ολοένα και αυξανόμενων υποχρεώσεων, είτε των μηνυμάτων από οικογένεια, φίλους και παιδιά, είτε από τη δουλειά σας η οποία ήδη καταναλώνει ένα μεγάλο μέρος της ρουτίνας σας.

Αυτοί και αρκετοί άλλοι λόγοι, δίνουν την αφορμή για την πρωινή εργασία, την οποία θα πρέπει να εφαρμόσετε στο πρόγραμμα σας προκειμένου να καταφέρετε να επιτύχετε. Όσο πιο νωρίς το πρωί ξυπνήσετε, τόσο πιο φρέσκος είναι ο εγκέφαλος σας, δεν υπάρχουν περισπασμοί και ο υπόλοιπος κόσμος κοιμάται, με αποτέλεσμα να μπορείτε να καλλιεργήσετε τις προσπάθειες σας για επίτευξη του στόχου σας με αμέριστη προσοχή και ακρίβεια, αλλά και παραγωγικότητα.

4. Επικεντρωθείτε σε αυτόν τουλάχιστον 90 λεπτά σε καθημερινή βάση.

Ένας στόχος μπορεί να επιτευχθεί εάν και εφόσον είστε πρόθυμοι να τον εφαρμόσετε. Συγκεκριμένα εάν θέλετε να επιτύχετε, πρέπει να είστε πρόθυμοι να αφιερώσετε και καθημερινό χρόνο, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή ο στόχος σας. Δεν αρκεί μόνο να φανταστείτε την επίτευξη του και να επενδύσετε στην οργάνωση του. Η διοχέτευση του χρόνου σας, στον στόχο, σε καθημερινή βάση θα σας δώσει ένα επιπλέον προβάδισμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφιερώσετε τουλάχιστον 90 λεπτά σε αυτόν, προσαρμοσμένα στην καθημερινότητα.

Η δέσμευση γύρω από αυτόν θα σας φέρει πιο κοντά του, ακόμη και εάν δεν έχετε τον απαραίτητο χρόνο, 90 λεπτά δουλειάς κάθε πρωί θα σας κάνουν να σημειώσετε την απαραίτητη πρόοδο που χρειάζεστε για την υλοποίηση του.

5. Παρακολουθήστε και αξιολογήστε την πρόοδο που σημειώσατε.

Ας υποθέσουμε ότι πολλά από τα παραπάνω έχουν τεθεί σε εφαρμογή, τότε γνωρίζετε πως είστε σε πολύ καλό δρόμο, το επόμενο όμως σημαντικό σας βήμα είναι να παρακολουθείτε και να αξιολογείτε την πρόοδο που σημειώσατε. Κοινώς ακόμη ένα σημαντικό και υπολογίσιμο βήμα προς την επιτυχία, είναι η προθυμία, η οργάνωση αλλά και αξιολόγηση των προσπαθειών που έχετε καταβάλει.

Τα σχόλια τα οποία θα λάβετε, η πρόοδος την οποία θα σημειώσετε και οι εμπειρίες τις οποίες θα αντλήσετε, πρέπει να κατανεμηθούν και αξιολογηθούν με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας, το σημείο εκκίνησης και το σημείο στο οποίο ήδη βρίσκεστε.

Φυσικά και θα υπάρξουν προβλήματα και εμπόδια, η προσήλωση θα πρέπει να ισομοιράζεται τόσο στον στόχο σας αυτό, καθαυτό, αλλά και τη δουλειά την οποία έχετε καλλιεργήσει προκειμένου να τον φτάσετε στην επίτευξη του.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις