Breaking news

Τι κάνετε σε περίπτωση φωτιά του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
A

Πιθανότατα αρκετοί πολίτες τρέφουν ένα πρόσθετο άγχος με τα φωτάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αν και στην προκειμένη δεν είναι το ρεύμα το οποίο πρόκειται να καταναλωθεί, αλλά το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί ένα πιθανό ξέσπασμα φωτιάς, σε περίπτωση βραχυκυκλώματος ή οποιασδήποτε άλλης ηλεκτρικής επιπλοκής.

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη χρηστική και πιθανότατα σωτήρια κίνηση, συνεργείο της ΕΡΤ βρέθηκε σε πυροσβεστικό σταθμό του δήμου Αμαρουσίου, όπου πυροσβέστες έδειξαν βασικές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε στην περίπτωση που τα λαμπάκια πιάσουν φωτιά.

Βάζοντας ζωντανά φωτιά σε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε ότι στόχος τους είναι να αναδείξουν πόσο γρήγορη είναι η καύση του.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Ο χρόνος είναι λίγος και αυτό που προέχει είναι να βγάζουμε τα λαμπάκια από την πρίζα. Είναι θαλπωρή, αλλά είναι και επικίνδυνο. Θα πρέπει να έχουμε στο σπίτι φορητό πυροσβεστήρα, να προβληματιστούμε όλοι. Μπορεί να αποσοβήσει μια μεγάλη πυρκαγιά».

Ακόμη πρόσθεσε ότι «Ο καπνός είναι ικανός να μας δημιουργήσει ασφυξία. Είναι πολύ σημαντικό να ειπωθεί. Ένας πυροσβεστήρας μπορεί να σώσει τη ζωή μας. Βγάζουμε τα λαμπιόνια όταν κοιμόμαστε και όταν φεύγουμε από το σπίτι μας».

Οι δύο βασικές οδηγίες σε περίπτωση φωτιάς

Σε περίπτωση πυρκαγιάς πρέπει:

  1. Να κατεβάσετε τον γενικό διακόπτη
  2. Να υπάρχει πυροσβεστήρας ανά όροφο για άμεση χρήση
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις