Breaking news

Voucher για χειμερινό τουρισμό για όλους
A

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» προχωρά σε νέα κλήρωση και το χειμώνα, μέσα από την οποία πρόκειται να αναδειχθούν 125.000 άυλες ψηφιακές κάρτες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του υπουργείου Τουρισμού, η νέα κλήρωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί με την είσοδο της νέας χρονιάς και συγκεκριμένα στα τέλη Ιανουαρίου του 2023.

Η νέα κλήρωση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» αναμένεται να μοιράσει voucher αξίας 150 ευρώ, ενώ για τη Σάμο το voucher, διπλασιάζεται στα 300 ευρώ.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι «Η στήριξη του χειμερινού / ορεινού τουρισμού είναι διαρκής, καιώς ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού διοργανώνει εκ νέου την καμπάνια "Greece does have a winter" προκειμένου να προχωρήσει στη νέα κλήρωση του "Τουρισμός για Όλους", στα τέλη Ιανουαρίου του 2023».

Οι καινούργιες επιταγές που θα προκύψουν από την κλήρωση πρόκειται να δοθούν σε όσους είχαν κάνει αίτηση το καλοκαίρι, με τη χρήση των κωδικών Taxisnet, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εδώ, όπου θα αναρτηθούν και οι νέες πίνακες, με τα αποτελέσματα της νέας κλήρωσης.

Το χρηματικό ποσό με τη μορφή άυλης ψηφιακής, χρεωστικής κάρτας πρόκειται να πιστωθεί στο λογαριασμό των δικαιούχων, για χρήση σε τουριστικά καταλύματα.

Η κατανάλωση του χρηματικού ποσού θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Οι δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στα γενικότερα μέχρι τώρα δεδομένα της τουριστικής σεζόν, σχετικά με την Πελοπόννησο, η οποία παρουσίασε αύξηση 7% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις, αύξηση 2% στις επισκέψεις και αύξηση 16% στη μέση διάρκεια παραμονής, συγκριτικά με το 2019, που ήταν χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Κλείνοντας ο ίδιος τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εργασίας, ανακοινώθηκαν και νέα έργα υποδομών, για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, ενώ παράλληλα τόνισε ότι στο ίδιο πλαίσιο «Ενημερώσαμε για τη στήριξη της ενεργειακής αναβάθμισης των ορεινών ξενοδοχείων, εκεί που η Αρκαδία πρωταγωνιστεί, με ειδική μέριμνα στα μικρά ξενοδοχεία, μέσα από το πρόγραμμα "Εξοικονομώ"», πρόγραμμα το οποίο ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις