Breaking news

Θαλάσσια χελώνα
A

Ο μύθος του Αισώπου ήταν αρκετός για να προσφέρει ηθικό δίδαγμα σε όσους τον διαβάσατε στα παιδικά σας χρόνια. Τώρα ένα viral βίντεο "έρχεται" να αποδείξει πως ο Αίσωπος δεν διάλεξε τυχαία τη χελώνα ως αντίπαλο του λαγού.

Οι χελώνες εκτός από ευφυέστατα και αξιοθαύμαστα ζώα αποδεικνύουν ότι μπορούν να γίνουν και υπολογίσιμοι αντίπαλοι, ιδίως όταν αναμετριόνται με καρχαρίες καταμεσής του πελάγους, μάχη που τους δίνει προβάδισμα άξιο αναφοράς, μεγαλύτερου και από μία νίκη εναντίον λάγου.

Ένα viral βίντεο κάνει το γύρω του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες και απεικονίζει μία θαλάσσια χελώνα, καρέτα - καρέτα η οποία έρχεται αντιμέτωπη με έναν καρχαρία και καταφέρνει να τον νικήσει.

Η "πανέξυπνη" χελώνα χρησιμοποιεί επανειλημμένες φορές το καβούκι της προκειμένου να αποκρούσει τα δαγκώματα του καρχαρία.

Μετά από πολλαπλές προσπάθειες και ενώ ο καρχαρίας δεν έχει καταφέρει να την λαβώσει, η χελώνα, τον δαγκώνει στην ουρά, κάνοντας τον να υποχωρήσει ηττημένος από την μάχη.

Οι θαλάσσιες χελώνες Loggerhead, έχουν χαρακτηριστεί ως είδη υπό εξαφάνιση σύμφωνα με τον νόμο του 1950, ο οποίος αποσκοπεί στη διατήρηση της άγριας ζωής.

Οι συγκεκριμένες χελώνες χαρακτηρίζονται για το καστανοκόκκινο χρώμα τους, ενώ πολύ συχνά μπορεί να ζυγίσουν και πάνω από 200 κιλά.

Δείτε το βίντεο της αναμέτρησης τους παρακάτω: 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις