Breaking news

Γυναικοκτονία στη Νίκαια: Την Παρασκευή η απολογία του 50χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη
A

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί έλαβε από την εισαγγελία Πειραιά ο 50χρονος που κατηγορείται ότι στραγγάλισε την 54χρονη γυναίκα του, τα ξημερώματα της Κυριακής, στο σπίτι τους στη Νίκαια.

Εναντίον του απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο καθ΄ ομολογίαν δράστης, πήρε χθες το βράδυ εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, λόγω επιληπτικής κρίσης που παρουσίασε, μετά τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο κατηγορούμενος ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά την ανάκρισή του: «Έπινα ποτό έξω και όταν γύρισα σπίτι μου τσακωθήκαμε άγρια με την γυναίκα μου, ενώ στη συνέχεια τη σκότωσα».

Υπενθυμίζεται ότι, λίγο μετά τις 05:00 της Κυριακής, ο 50χρονος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και σε κατάσταση μέθης είπε: «Ελάτε στο σπίτι μου, γιατί σκότωσα την γυναίκα μου».

Οι αστυνομικοί, που έσπευσαν στο ισόγειο της οδού Βοσπόρου εντόπισαν την άτυχη γυναίκα νεκρή με σημάδια στον λαιμό της. Ο θάνατός της, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οφείλεται, σε στραγγαλισμό με ίχνη απόφραξης του στόματος και της μύτης της.

Το ζευγάρι απέκτησε μια κόρη, 13 ετών σήμερα, που ζει στο σπίτι συγγενικού της προσώπου.

Το προφίλ του δράστη

Αναλύοντας πάντως τα δεδομένα και το ιστορικό του 50χρονου, προκύπτει πως οι άγριοι τσακωμοί που είχε με τη γυναίκα του ήταν μόνιμοι, ενώ ο ίδιος εμφανιζόταν συχνά μεθυσμένος

Ειδικότερα, τόσο το 2017 όσο και το 2019 ο άνδρας είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία έπειτα από καταγγελίες γειτόνων στις Αρχές. Ωστόσο, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, παρά τη σύλληψή του, η σύζυγος του δεν επιθυμούσε την ποινική του δίωξη. 

Παράλληλα, όπως πληροφορείται το kathimerini.gr, το 2017 είχε εντοπιστεί μεθυσμένος και είχε μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα για προστατευτική φύλαξη. Όπως εξήγησαν πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση, ο 50χρονος εμφάνιζε και επιληπτικές κρίσεις οι οποίες γινόντουσαν πολύ έντονες καθώς κατανάλωνε αλκοόλ μαζί με φάρμακα.

Πρόκειται δηλαδή για έναν άνθρωπο που δημιουργούσε εδώ και καιρό προβλήματα και είχε αναγκάσει την γυναίκα του να στείλει το παιδί τους στη μητέρα της στη Σαλαμίνα προκειμένου να μην βρίσκεται μπροστά στα βίαια ξεσπάσματα του πατέρα του.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις