Breaking news

pills
A

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έβγαλε νέα προειδοποίηση για συμπλήρωμα διατροφής αναφέροντας ότι είναι επικίνδυνο για την υγεία.

Συγκεκριμένα το συμπλήρωμα το οποίο προωθείται μέσω του διαδικτύου, αναφέρεται ότι είναι σκεύασμα, το οποίο περιλαμβάνει απαγορευμένες φαρμακευτικές ουσίες.

Ο ΕΟΦ μετά από σχετική ενημέρωση των βελγικών αρχών, έβγαλε σχετική ανακοίνωση, με την οποία προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ούτε να κάνουν χρήση του προϊόντος «Μoder Diet Gold».

Το εν λόγω προϊόν προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την απώλεια βάρους και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στην Ελλάδα μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, επισημαίνει ο ΕΟΦ.

Διαβάστε επίσης: Ο ΕΟΦ ανακαλεί κρέμα σώματος της Παπουτσάνης (φωτο)

Το προϊόν συνδέεται με απαγορευμένες ουσίες που επιφέρουν αλλεργικές αντιδράσεις

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων το προϊόν «Μoder Diet Gold» περιέχει τις απαγορευμένες φαρμακευτικές ουσίες φλουοξετίνη και σιβουτραμίνη, καθιστώντας το ως «μη εγκεκριμένο» από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι «Η φλουοξετίνη και η σιβουτραμίνη, συνδέονται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, και με αλλεργικές αντιδράσεις, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη».

Βάσει αυτών των λόγων ο ΕΟΦ καλεί σε επαγρύπνηση τους καταναλωτές και τους ενημερώνει σε περίπτωση που το προϊόν έρθει στην κατοχή τους, να μην το χρησιμοποιήσουν.

Επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες:

ΕΟΦ ανάκληση προϊόντος
ΕΟΦ ανάκληση προϊόντος

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις