Breaking news

Συγκέντρωση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα
A

Μετά τα μαζικά συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν την Τετάρτη 8 Μαρτίου σε όλη τη χώρα, φοιτητές και εργαζόμενοι δίνουν νέο ραντεβού την Κυριακή 12 Μαρτίου, διαμαρτυρόμενοι για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και πολλοί φοιτητές. 

Στο νέο συλλαλητήριο καλούν η ΑΔΕΔΥ, πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καθώς και συνδικάτα, ενώ ο κατάλογος συμμετοχών συνεχώς διευρύνεται. 

Στην Αττική το «ραντεβού» έχει οριστεί για την Κυριακή 12 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία που μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή: «Στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα. Από τρένα τυφλά, από λεωφορεία χρέπια, από πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας, όπου κάθε 4 μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα».

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο νέο συλλαλητήριο των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων και των μαζικών φορέων, σημειώνοντας πως, «το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί».

Συγκέντρωση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

Από την πλευρά της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, αναφέρει ότι: «Την Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια συμμετέχουμε στο νέο συλλαλητήριο εργαζόμενων- φοιτητών- μαθητών».

Το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι: «Συνεχίζουμε με νέο, μεγάλο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12μμ».

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 11.15 π.μ. στα Προπύλαια. Στην ανακοίνωση της αναφέρει: «Πυκνώνουμε το ορμητικό ποτάμι του αγώνα και καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουμε μαζικά στο νέο, μεγάλο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι».

Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Την ίδια ώρα καλεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στην Κεντρική Πλατεία, τονίζοντας πως «Συνεχίζουμε με περισσότερη ορμή και μαχητικότητα. Δυναμώνουμε την διεκδίκηση».

Επίσης την Κυριακή 12 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στο Πάρκο Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, καλούν σωματεία της περιοχής.

Στα Χανιά το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, καλεί στις 11πμ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις