Breaking news

τρένο
A

Ακινητοποιημένα τα τρένα και ο προαστιακός, καθώς η απεργία των σιδηροδρομικών συνεχίζεται και σήμερα, Παρασκευή 10 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (Π.Ο.Σ.-ΜΣΤ).

Υπενθυμίζεται πως η απεργίες συνεχίζονται ως αντίδραση για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο στέρησε τη ζωή 57 ανθρώπων, εκ των οποίων οι περισσότεροι φοιτητές.

Μετά την συνάντηση που είχαν χθες με τον υπουργό Επικρατείας και Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως αναμένει τις προτάσεις του, για ασφαλή επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, ενώ θα συναντηθούν εκ νέου στις αρχές της εβδομάδας.

Τι ζητούν οι σιδηροδρομικοί

Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα, με αντικείμενο την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, ενώ η Ομοσπονδία αναμένει την «εξειδίκευση των προτάσεων» του υπουργού.  

«Κατατέθηκαν προτάσεις από την ΠΟΣ που είναι διαχρονικές, αλλά σήμερα επίκαιρες για ανοικτό, ασφαλή και ποιοτικό σιδηρόδρομο», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Ντίτσας. 

Ανάμεσα στις προτάσεις των σωματείων, σύμφωνα με πηγές από τους σιδηροδρομικούς που επικαλείται το ΑΠΕ, είναι:

  • Σταδιακή επαναλειτουργία των αρτηριακών αμαξοστοιχιών και στελέχωση τους από το προσωπικό κίνησης και ελέγχου αμαξοστοιχιών με τρεις υπαλλήλους. 
  • Άμεση επαναλειτουργία των εμπορικών αμαξοστοιχιών στην Βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια της αποκατάστασης της σιδηροδρομικής υποδομής, σταδιακή δρομολόγηση όλων των εμπορικών αμαξοστοιχιών. 
  • Μείωση των ορίων ταχύτητας στα μη τηλεδιοικούμενα τμήματα δικτύου
  • Επικαιροποίηση του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας και πιστή εφαρμογή του 
  • Σωστή ροή ανταλλακτικών για αύξηση και αξιοπιστία του τροχαίου υλικού 
  • Μείωση δρομολογίων των επιβατικών κατά 50% περίπου (αρτηριακά τρένα) 
  • Σταδιακή αύξηση όλων των δρομολογίων των προαστιακών συρμών
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις