Breaking news

πορεία - Αθήνα
A

Επεισόδια ξέσπασαν στην πλατεία Συντάγματος, όπου έφτασε η πορεία που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα διαδηλωτών πέταξε βόμβες μολότοφ κατά τρων αστυνομικών, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

INTIME NEWS
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σημειώνεται ότι πριν από την έναρξη των συγκεντρώσεων και των πορειών η αστυνομία προχώρησε σε 6 προσαγωγές υπόπτων στις οδούς Καποδιστρίου και Πατησίων.

Παράλληλα η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

INTIME NEWS
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπενθυμίζεται πως σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου πραγματοποιείται η πανελλαδική απεργία που προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρότι είναι η δεύτερη απεργία μέσα στον μήνα, χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν.

INTIME NEWS
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

Επίσης, με στάσεις εργασίας συμμετέχουν σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Ειδικότερα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της κυκλοφορίας. 

Οι Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

INTIME NEWS
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό με εντολή της ΕΛΑΣ

Κλειστοί θα είναι και πάλι, έπειτα από εντολή της ΕΛΑΣ, οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια». Οι σταθμοί αυτοί  θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για τους σταθμούς «Μοναστηράκι» και «Ευαγγελισμός» που είχε κλείσει η ΕΛΑΣ κατά την προηγούμενη μεγαλειώδη απεργία της 8ης Μαρτίου. 

Οι σταθμοί της Γραμμής 1 «Πειραιάς – Κηφισιά» άνοιξαν για το επιβατικό κοινό στις 10:00 το πρωί, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς Κηφισιά και Πειραιά στις 14:35.

Στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό οι σταθμοί άνοιξαν για το επιβατικό κοινό στις 10:00 το πρωί, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι.

Δείτε ΕΔΩ την ακριβή ώρα που θα ξεκινήσουν τα τελευταία δρομολόγια σήμερα σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

Θεσσαλονίκη: «Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί»

Εκτός από την Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις και σε άλλες πόλεις. Ειδικότερα, μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το Thestival.gr, την κινητοποίηση συμμετείχαν εργατικά σωματεία, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες, συνταξιούχοι, μαθητές και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι εκφράζουν τη θλίψη και την οργή τους για την τραγωδία των Τεμπών.

Κρατώντας πανό, πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές διαμήνυσαν πως το «έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί», ενώ αποδίδουν ευθύνες σε Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Το τραγούδι «θα αργήσω απόψε» στη συγκέντρωση της Λάρισας

Στη συγκέντρωση ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι «θα αργήσω απόψε» που δημιούργησε το μουσικό σχήμα «οι κοινοί θνητοί» με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Το τραγούδι θα ακουστεί και στις υπόλοιπες απεργιακές συγκεντρώσεις της χώρας.

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο για τo έγκλημα στα Τέμπη

Μεγάλη η ανταπόκριση του πατραϊκού λαού στα καλέσματα της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, φορέων και συλλογικοτήτων στο νέο μεγάλο συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 10:30 στην πλατεία Γεωργίου.

Στο συλλαλητήριο λαμβάνει μέρος και η δημοτική αρχή της Πάτρας, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη.

«Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης. Η δημοτική αρχή, η πόλη ολόκληρη, συνεχίζουν να ενώνουν τη φωνή τους με τους χιλιάδες του λαού, που από τις 28 Φεβρουαρίου, βροντοφωνάζουν το σύνθημα: «Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή. Ό,τι έγινε στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Iσχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί έξω από το κτίριο του ΟΣΕ, όπου είναι προγραμματισμένη η διέλευση της πορείας.

Συγκέντρωση στο Βόλο

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και στην πόλη του Βόλου για να συμμετάσχει στη σημερινή διαδήλωση, σύμφωνα με πληροφορίες του Thenwspaper.gr.

«Όλων οι ζωές μετράνε. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι.

Για τη Συνομοσπονδία τα βασικά τρία ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα είναι τα εξής:

Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται;  Πώς δεν θα συμβεί ποτέ ξανά;» τονίζει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.
Το πρωί της Πέμπτης, χιλιάδες Βολιωτών βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ στις 12.00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει πορεία από τον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην οδό Ιάσονος.

πορεία - Βόλος
Thenewspaper.gr

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στο Άργος

Τέλος, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Άργους για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις