Breaking news

νοσοκομείο
A

Οι κλινικές των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για ασθενείς με κορονοϊό καταργούνται, όπως αποφάσισε σήμερα Τετάρτη η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, η αλλαγή στη διαχείριση των ασθενών με κορονοϊό στις ΜΕΘ εξετάστηκε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στην σημερινή της συνεδρίαση. Η συγκεκριμένη πρόταση έγινε δεκτή από το υπουργείο Υγείας και ως εκ τούτου η νοσηλεία των ασθενών με κορονοϊό θα γίνεται σε όλες τις ΜΕΘ, όπως συμβαίνει και για άλλα νοσήματα.

Μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ζήτησαν να εξεταστεί το ενδεχόμενο της μη υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους εργαζομένους των μονάδων υγείας, που δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς.

Η κατάργηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε covid και non covid θα τεθεί σε ισχύ με ΚΥΑ πιθανότατα από τον Απρίλιο.

Ωστόσο, η πρόταση αυτή πυροδότησε ενστάσεις με αποτέλεσμα το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων στα νοσοκομεία να συζητηθεί εκ νέου σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση των Εμπειρογνωμόνων τέθηκε προς συζήτηση και η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού για το διοικητικό προσωπικό των δομών υγείας και ζήτησαν να εξεταστεί το ενδεχόμενο της μη υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους μη υγειονομικούς εργαζομένους των μονάδων υγείας.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τις σχετικές αλλαγές αναμένεται να δημοσιευθεί την Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις