CLOSE

Breaking news

Τα δωρεάν σημεία για ράπιντ τεστ κορονοϊού
A

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, δεν θα υποχρεούνται να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κορονοϊού από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται στην ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, η επίδειξη πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα παρατείνεται μόνο για τους εργαζόμενους σε υγειονομικές δομές δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση νόσησης, παραμένει υποχρεωτική η ηλεκτρονική καταγραφή του θετικού τεστ.

Η λήξη της είχε ανακοινωθεί μόλις λίγες μέρες, σε άλλο ΦΕΚ, στο οποίο αναφερόταν ότι παραμένει υποχρεωτικό μέχρι τις 27 Μαρτίου 2023. Αυτή είναι και η επίσημη ημερομηνία που τελειώνει και το τελευταίο μέτρο της πανδημίας που παρέμενε στην καθημερινότητα.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως: «Η ισχύς του άρθρου τριακοστού πρώτου του ν. 4737/2020 (Α’ 204), περί των όρων χρήσης δοκιμασιών ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid test) και της υποχρέωσης ηλεκτρονικής καταγραφής στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 30ή.6.2023»

Διαβάστε αναλυτικά την ΚΥΑ , πατώντας εδώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις