Breaking news

Εορταστικά καλάθια για το Πάσχα
A

Μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να κάνουν την εμφάνιση τους και επισήμως τα εορταστικά «καλάθια» για τη φετινή Πασχαλινή περίοδο.

Συγκεκριμένα το «Καλάθι του Πάσχα» πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή με παρόμοιο τρόπο όπως εκείνο της Σαρακοστής, ενώ το «Καλάθι του νονού» έρχεται να αντικαταστήσει το «Καλάθι του του Αϊ Βασίλη», που είχε εφαρμοστεί πέρυσι τα Χριστούγεννα.

Ακόμη το «Καλάθι του νοικοκυριού» όπως αναφέρει η σχετική νομοθεσία και η έγκριση που έχει δοθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2023.

Ακολουθήστε το Proson και στο Twitter για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα σε ΑΣΕΠ, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

«Καλάθι του Πάσχα»

Το επερχόμενο «Καλάθι του Πάσχα» πρόκειται να κάνει την εμφάνιση του την Τρίτη 4 Απριλίου και θα αφορά προϊόντα που σχετίζονται με την πασχαλινή εορταστικό περίοδο.

Ουσιαστικά θα αντικαταστήσει το «Καλάθι της Σαρακοστής» και δημιουργείται, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι, περιλαμβάνοντας αρνί, τσουρέκια, σοκολατένια αυγά και άλλα πασχαλινά προϊόντα.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, πρόκειται για ένα "επιτυχημένο μέτρο" που είχε ουσιαστικά αποτελέσματα και τα οποία δεν θα ήταν εφικτά με την μείωση του ΦΠΑ, καθώς όπως υπογράμμισε «η μείωση του ΦΠΑ που παραμένει το ζητούμενο για την αντιπολίτευση δεν φέρνει μείωση του πληθωρισμού».

Τα προϊόντα που θα περιέχει το «Καλάθι του Πάσχα»:

  1. Αρνί
  2. Κατσίκι
  3. Τσουρέκι
  4. Σοκολατένια αυγά
  5. Μπακαλιάρος

«Καλάθι του νονού»

Με τη σειρά του, το «Καλάθι του Νονού» πρόκειται να κάνει και επισήμως πρεμιέρα, την Τετάρτη 29 Μαρτίου, για την εορταστική περίοδο του Πάσχα».

Το «Καλάθι του νονού» ή αλλιώς το «Καλάθι των νονών» θα περιλαμβάνει συνολικά 12 κατηγορίες προϊόντων, όπως παιχνίδια και λαμπάδες.

Ειδικότερα κάθε κατάστημα με εορταστικά προϊόντα θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, την ένταξη μίας ή περισσότερων κατηγοριών προϊόντων έτσι ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο και σε μικρά καταστήματα.

Το «Καλάθι του νονού» με τη σειρά του, θα στηθεί σε παρόμοιο πλαίσιο με εκείνο που εφαρμόστηκε τα Χριστούγεννα, δηλαδή το «Καλάθι του Αϊ Βασίλη» και θα περιλαμβάνει κατηγορίες παιχνιδιών παρόμοιου τύπου, ενώ αναμένεται να προστεθούν και λαμπάδες.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες παιχνιδιών που περιελάμβανε το «Καλάθι του Αϊ Βασίλη» είχαν, επιτραπέζια, παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας, οχήματα, τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια, λούτρινα και μουσικά παιχνίδια, ανάμεσα σε άλλα.

Τα προϊόντα που θα περιέχει το «Καλάθι του νονού»:

  1. Λαμπάδες με παιχνίδια
  2. Επιτραπέζια / Παζλ
  3. Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)
  4. Βρεφικά παιχνίδια
  5. Φιγούρες δράσης
  6. Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (παιχνίδια με τουβλάκια)
  7. Οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα
  8. Ηλεκτρονικά παιχνίδια
  9. Αθλητικά παιχνίδια (μπάλες, παιδικές μπασκέτες)
  10. Λούτρινα
  11. Μουσικά παιχνίδια
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις