Breaking news

Ελλάδα 2.0 :Μετά το σιδηρόδρομο, στο επίκεντρο και η ασφάλεια των αστικών συγκοινωνιών
A

Ένα «ακυβέρνητο καράβι» μπορεί να χαρακτηριστεί το σύστημα των δημόσιων συγκοινωνιών στη χώρα μας, μετά το μπαράζ καταγγελιών που γίνονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με την ασφάλεια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Με φόντο το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, μεταξύ των οποίων οι περισσότεροι φοιτητές, πολλοί νέοι έχουν αποφασίσει πλέον να καταγράφουν ορισμένα από τα πιο παράδοξα και επικίνδυνα περιστατικά που συναντούν κατά την επιβίβασή τους σε αστικά λεωφορεία, τα οποία χρησιμοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες καθημερινά.

Κι αυτό, διότι, παρόλες τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ασφάλεια στα ΜΜΜ, οι υποδομές τους είναι φανερά προβληματικές και, αν μη τι άλλο, ο κόσμος φοβάται.

Να μην είμαστε όμως άδικοι.

Η κυβέρνηση φαίνεται να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πείσει τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν και πάλι το σιδηρόδρομο, λαμβάνοντας μια σειρά από νέα μέτρα για την επιτακτική τήρηση όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας. Ένα από τα πρώτα μέτρα, μάλιστα, τέθηκε σήμερα κιόλας, κατά την εκκίνηση του πρώτου επιβατικού τρένου στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη, με την παρουσία του υπουργού Επικρατείας και ειδικού στα θέματα υποδομών και μεταφορών, Γ. Γεραπετρίτη.

Μένει, μόνο, κάθε φορά να επιβιβάζεται και ένας υπουργός του κ. Μητσοτάκη στις αμαξοστοιχίες του ελληνικού σιδηροδρόμου, και δε θα παραμείνει ίχνος δυσπιστίας και καχυποψίας από την μεριά των πολιτών, σχετικά με την ασφάλεια στις αμαξοστοιχίες!

Επειδή όμως η κυβέρνηση δεν διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό υπουργών για να στέλνει καθημερινά σε κάθε τύπο μέσου μαζικής μεταφοράς διαθέτει η χώρα, για να εγγυηθεί την ασφάλεια στις μετακινήσεις, αποφάσισε να αφήσει ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ να τα «βρίσκουν» μόνοι τους.

Έτσι, το Proson συγκέντρωσε αποκλειστικά για εσάς ορισμένα από τα γεγονότα που, κατά τη γνώμη μας, αποδεικνύουν ξεκάθαρα γιατί η χώρα μας θεωρείται παγκόσμιος «ηγέτης» της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης

Το νέο σύστημα εξαερισμού στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ:

Εδώ βλέπουμε πως χτυπάμε πανοραμικά εισητήριο:

Εδώ πάλι γινόμαστε μάρτυρες ενός κλασικού παραδοσιακού μπάρμπεκιου στο Α1:

@marialeenak Δεν φοράμε ποτέ ακουστικά στο λεωφορείο και αν φοράς άκου χαμηλά μουσική γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει! Εγώ το κατάλαβα από τους ανθρώπους που έτρεχαν να βγουν σαν παλαβοι γιατί ο καπνός ήταν από πίσω μου και δεν το είχα δει. Πολλή προσοχή με τα ακουστικά στο δρόμο/ λεωφορεία και γενικά🫶🏻 #φωτια #λεωφορειο ♬ πρωτότυπος ήχος - Charis Gkatsou

Κι εδώ βλέπουμε απευθείας ανταπόκριση της γραμμής του μετρό με το λιμάνι:

@petramavridi Ελπίζω να μη δίνω ιδέες!!! ☺️☺️#justforfun ♬ Oh No - Kreepa

Το τελευταίο βίντεο μπορεί να μην προέρχεται από την Ελλάδα, ωστόσο εκτιμήσαμε πως από την πρωτεύουσά μας λείπει ένας τέτοιος επιβλητικός ποταμός.

Αντέχετε για το Ελλάδα 3.0;

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις