Breaking news

Λευκό τιγράκι που βρέθηκε παρατημένο
A

Δύσκολη είναι η κατάσταση της υγείας που παρουσιάζει το μικρό, λευκό τιγράκι, η Χασίγια, το οποίο βρέθηκε παρατημένο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το περιβάλλον «Νέμεσις», η κατάσταση της υγείας του μικρού ζώου είναι «εξαιρετικά απελπιστική» επικαλούμενη τη γνώμη 12 επιστημόνων.

Σύμφωνα με όλα όσα ανέφερε η κ. Μπομπολάκη, το άτυχο ζώο έχει αφόρητους πόνους, λέγοντας τα εξής: 

«Παίρνει τριπλό σχήμα ισχυρών παυσίπονων και ναρκωτικό για να αντέχει τους πόνους. Έχει σπασμένα κόκκαλα κα τα πνευμόνια της συμπιέζονται. Έπαθε ανακοπή και έδωσαν αγώνα να την επαναφέρουν».

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση για τη μικρή τίγρη, η οποία θα ανακοινωθεί σήμερα ή άυριο, όπως αναφέρει στην ανάρτηση της ΜΚΟ «Νέμεσις» στο Facebook.

Η κρίσιμη κατάσταση της υγείας της Χασίγια, επισημάνθηκε στη συνεδρίαση της 12μελους επιτροπής την προηγούμενη Τετάρτη, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, αποφασίστηκε η άμεση διενέργεια πρόσθετων διαγνωστικών εξετάσεων, οι οποίες θα συνέβαλαν στην ασφαλέστερη τελική διάγνωση και πρόγνωση της υγείας του.

Την προηγούμενη Πέμπτη 30 Μαρτίου, το ζωάκι μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο εντός της Αττικής, όπου και λήφθηκαν δείγματα βιοψίας από τα οστά του.

Το βιολογικό υλικό στάλθηκε για ιστοπαθολογικές εξετάσεις στο Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις