Breaking news

Ο δήμος Αθηναίων ξηλώνει τους φοίνικες στην Πανεπιστημίου και ετοιμάζει... πλατάνια στο Σύνταγμα
A

Μαϊάμι τέλος το κέντρο της Αθήνας, καθώς οι φοίνικες που είχαν τοποθετηθεί εν μέσω πανδημίας στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου, απομακρύνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, από τα ξημερώματα Μεγάλης Δευτέρας (10.4.2023) ξεκίνησε η απομάκρυνση των μεγάλων δέντρων από το δήμο Αθηναίων, ενώ οι συνολικά 22 φοίνικες που υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας θα χρειαστούν περίπου τρεις ημέρες ώστε να απομακρυνθούν.

Κατά το ρεπορτάζ, οι φοίνικες θα τοποθετηθούν αρχικά σε ειδικό χώρο στο Γουδή και στη συνέχεια θα μετακινηθούν και πάλι… αυτή τη φορά για πλατείες της Αθήνας και μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα του Μεγάλου Περιπάτου.

Οι φοίνικες εξάλλου είχαν τοποθετηθεί… προσωρινά στην Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο εργασιών για τον Μεγάλο Περίπατο του Δήμου Αθηναίων – ώστε να μην φαίνεται απλώς ένας βαμμένος δρόμος – και δεν επρόκειτο να παραμείνουν στο σημείο.

Άλλωστε, το νέο σχέδιο του δήμου Αθηναίων, είναι, στον κεντρικό δρόμο που ενώνει το Σύνταγμα με την Ομόνοια, να φυτευτούν πλατάνια.

Υπενθυμίζεται ότι οι 25 φοίνικες που αγοράστηκαν κοστίζουν 42.500 ευρώ, δηλαδή 1.700 ευρώ ο ένας, ενώ με βάση τη σχετική απόφαση που έλαβε στις 27 Μαΐου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων, το συνολικά ποσό που προβλέπεται για το έργο ανέρχεται στα 1.108.165,80 ευρώ.

Ωστόσο, οι κάτοικοι και οι οδηγοί που περνούν καθημερινά από την Αθήνα, κάνουν λόγο για κυκλοφοριακό κομφούζιο στο σημείο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε παλαιότερη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, είχε κάνει λόγο για πιλοτικό πρόγραμμα, ενώ δεν συνέδεσε τα κυκλοφοριακά προβλήματα του κέντρου με τους φοίνικες. Ο ίδιος είχε πει πως το έργο στοίχισε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ. Σημείωσε, δε, πως στην Πανεπιστημίου ο Μεγάλος Περίπατος «βγήκε και δεν βγήκε», «αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση που μπορώ δώσω».

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις