Breaking news

Νοσοκομείο και δημόσια υγεία
A

Η 39χρονη ερπετολόγος που τη δάγκωσε οχιά προχθές, Παρασκευή συνεχίζει να νοσηλεύεται, με την κατάσταση της να κρίνεται πολύ δύσκολη, αλλά ελεγχόμενη.

Υπενθυμίζεται ότι η 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγος κλήθηκε στο σχολείο για να εγκλωβίσει μια οχιά που εντοπίστηκε από καθηγητή, στο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Παρασκευής (26/05).

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας εγκλωβισμού της οχιάς, το ερπετό δάγκωσε την 39χρονη τη στιγμή που την έπιασε. Έπειτα ο καθηγητής ειδοποίησε το ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να φτάσουν στο σημείο δυο μοτοσικλετιστές διασώστες, οι οποίοι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στην ερπετολόγο.

Η άτυχη γυναίκα παραμένει σε καταστολή υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής της, στην Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

O διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, κ. Νίκος Καπραβέλος είπε στην ΕΡΤ ότι: «όταν το τσίμπημα από οχιά εκδηλωθεί με τη μορφή ενός ισχυρού αναφυλακτικού σοκ, θέλει δύο τρία κρίσιμα 24ωρα μέχρι την αποκατάσταση της λειτουργίας των ζωτικών οργάνων», ενώ δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της υγείας της 39χρονης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις