Breaking news

Νέα Φιλαδέλφεια: Στη φυλακή και οι 105 κατηγορούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια
A

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι 105 συλληφθέντες που ενεπλάκησαν στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. Ο τρίτος γύρος των απολογιών ολοκληρώθηκε εχθές, με το βάρος της έρευνας να πέφτει πλέον στο δολοφόνο του 29χρονου.

Η προσοχή εστιάζεται στη λήψη DNA στην οποία υποβάλλονται οι 105 κατηγορούμενοι, καθώς και στο βιντεοληπτικό υλικό που εξετάζεται προκειμένου να εντοπιστεί ο δολοφόνος του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, προτεραιότητα στη λήψη DNA δίνεται σε όσους έχουν ποινικό παρελθόν.

Στο σύνολο τους έχουν αποφασιστεί 105 προφυλακίσεις, με 102 εκ των κατηγορουμένων να είναι Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι και θα οδηγηθούν σε 16 σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα κακουργήματα της:

  • εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)
  • ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα)
  • έκρηξης (κακούργημα)
  • κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

Καθώς και τα πλημμελήματα:

  • διατάραξη κοινής ειρήνης
  • επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή
  • φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  • βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)
  • παράνομη οπλοφορία
  • οπλοχρησία
  • κατοχή φωτοβολίδων

Όλοι οι κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή επίθεση, ενώ ένας 40χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys», ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησης της, και εκεί, όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκαν επίθεση από τη αντίπαλη ομάδα, ενώ αρνήθηκε τον αρχηγικό του ρόλο.

Διαφεύγουν της σύλληψης 30 Έλληνες

Ωστόσο την ώρα που οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, παίρνουν τον δρόμο για τις φυλακές, διαφεύγουν της σύλληψης 30 Έλληνες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, οι αστυνομικοί, εξετάζοντας προσεκτικά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και τα βίντεο που διαθέτουν, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι παραμένουν ασύλληπτοι ακόμη 30 Έλληνες.

Με ειδικό λογισμικό θα βρεθεί ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή

Το DNA που βρέθηκε στη σορό του Μιχάλη Κατσουρή δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να βοηθά. Έτσι, η Αστυνομία θα χρησιμοποιήσει ένα ειδικό λογισμικό που μετρά τα βιομετρικά χαρακτηριστικά, καθώς στα βίντεο οι περισσότεροι από τους δράστες φορούν μαύρα ρούχα και έχουν πλήρως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Έτσι, με αυτό το ειδικό λογισμικό μπορούν να μετρήσουν τα βιομετρικά στοιχεία του σώματός τους και αν έχουν κάποιον ύποπτο να βοηθήσει στο να εξακριβωθεί πλήρως η δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Οι αστυνομικοί, που ερευνούν την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, πάντως θεωρούν ότι ο δολοφόνος του Μιχάλη μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από όσους συμμετείχαν στα επεισόδια.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις