Breaking news

Νέα Φιλαδέλφεια: Δύσκολη η ταυτοποίηση του δολοφόνου – Νέες αποκαλύψεις για την αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ
A

Στο DNA του δολοφόνου του Μιχάλη πέσει το βάρος της έρευνας για το έγκλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς το φονικό όπλο δεν έχει ακόμη «πέσει» στα χέρια της ΕΛΑΣ. 

Στα εγκληματολογικά της ασφάλειας τα βίντεο από την καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια εξετάζονται καρέ-καρέ, προκειμένου να βρεθούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του ανθρώπου που κατάφερε τη μοιραία μαχαιριά στον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Δε φαίνεται να δίνει απαντήσεις το DNA

Το γενετικό υλικό που έχει συλλεχθεί από τους 105 συλληφθέντες συγκρίνεται με τα αξιοποιήσιμα δείγματα των αντικειμένων που εντοπίστηκαν από τις Αρχές γύρω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η ταυτοποίηση του δολοφόνου θεωρείται πολύπλοκη και δύσκολη διαδικασία από τους αξιωματικούς, καθώς το οπτικοακουστικό υλικό που έχει ληφθεί δε δίνει καθαρά πρόσωπα, ενώ και το ξένο DNA που συλλέχθηκε από τη σορό του 29χρονου δε φαίνεται να δίνει απαντήσεις.

Πηγές της ΕΛΑΣ αναφέρουν πως πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τα επεισόδια είναι σκοτεινά και δε διακρίνονται πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει και καμία διάθεση από τους συλληφθέντες να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν.

Από τις Αρχές, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, γίνεται προσπάθεια απομόνωσης ενόχων.

Μέχρι στιγμής τα ντοκουμέντα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, καταγράφουν καθαρά τις κινήσεις του 29χρονου που προσπαθεί να διαφύγει αφού δέχθηκε την επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο, που ήταν αυτή που του στοίχισε τη ζωή. Σε πλάνα και βίντεο τον βλέπουμε να βγάζει το κράνος που φορούσε και να ακουμπάει το χέρι του, να κατευθύνεται στο περίπτερο για να κρυφτεί πίσω από ένα ψυγείο με παγωτά και εκεί να καταρρέει λίγοι αργότερα. Στα πλάνα διακρίνεται επίσης η στιγμή της επίθεσης που δέχεται με ρόπαλο.

Στο υλικό που υπάρχει δεν διακρίνεται, ωστόσο, η στιγμή της επίθεσης με το μαχαίρι. Πάντως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αρχές φαίνεται πως έχουν απομονώσει από ένα βίντεο, το καρέ του μαχαιρώματος και τη φιγούρα του δράστη. Στο καρέ διακρίνεται ένα χέρι σε παράλληλη κίνηση με το αριστερό χέρι του θύματος, και εκτιμάται ότι η στιγμή που το ακουμπά είναι η στιγμή της επίθεσης. Η εικόνα είναι όμως θολή και οι αρχές δεν έχουν καταφέρει όμως να την καθαρίσουν και να ταυτοποιήσουν τον δράστη.

Την Τετάρτη τα πρώτα αποτελέσματα DNA

Την Τετάρτη πάντως αναμένεται να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα, τουλάχιστον αυτών οι οποίοι θεωρείται ότι έχουν βεβαρυμμένο παρελθόν. Η διαδικασία συνηθίζεται, ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει στον δράστη της δολοφονίας καθώς δεν γνωρίζουμε αν ο δολοφόνος είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, με το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα Κροάτες που δεν έχουν συλληφθεί να περιορίζει τις πιθανότητες. Γι΄αυτό άλλωστε και έχουν ενεργοποιηθεί οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ώστε να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι παρόντες στην επίθεση.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι δεν αναζητούνται μόνο Κροάτες αλλά και Έλληνες, καθώς υπάρχει η εκτίμηση στην Ελληνική Αστυνομία ότι οι Κροάτες χούλιγκαν δεν θα μπορούσαν ούτε να φτάσουν στο σημείο της επίθεσης ούτε να κρύψουν μετά τα όπλα που χρησιμοποίησαν.

Νέες αποκαλύψεις για την αδράνεια της ΕΛΑΣ

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται ταυτόχρονα η εγκληματική αδράνεια της ΕΛΑΣ, η οποία αν και είχε ενημερωθεί από όλους αρμοδίως για την έλευση στη χώρα χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, επέδειξε μηδενικά αντανακλαστικά.

Νέα κατάθεση υπαλλήλου του ΗΣΑΠ, ο οποίος είδε με τα μάτια του το δολοφονικό τάγμα των Κροατών χούλιγκαν στον σταθμό «Ειρήνη», έρχεται να επιβεβαιώσει την γνώση της Αστυνομίας για τις κινήσεις των οπαδών της Ντιναμό.

Όπως είπε ο ίδιος στις Αρχές, λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ είδε μία ομάδα 100 ατόμων να περνά από τον σταθμό με στειλιάρια στα χέρια, με τον ίδιο να ειδοποιεί τον ελεγκτή ασφαλείας του σταθμού, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία.

«Εργάζομαι στον σταθμό ‘Ειρήνη’ και στις 22:45 περίπου, μια ομάδα 100 ατόμων νεαρής ηλικίας, γεροδεμένοι οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν ξύλινα στειλιάρια εισήλθε συντεταγμένα στον χώρο του σταθμού και υπερπηδώντας τις πύλες εισόδου ανέβηκαν στην αποβάθρα καθόδου προς Πειραιά. Άμεσα ενημέρωσα τον ελεγκτή ασφαλείας».

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις