Breaking news

Πυροσβεστικό Σώμα
A

Το «δρόμο» για την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας παίρνουν οι εποχικοί πυροσβέστες, αφού φυσικά τελειώσουν με την καθημερινή «μάχη» που δίνουν με τις φλόγες. Πάγιο αίτημα των εποχικών πυροσβεστών, που κάθε καλοκαίρι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των πυρκαγιών, είναι η μονιμοποίηση τους στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ωστόσο, εμπαίζει τους «ήρωες» , όπως τους αποκαλεί τα καλοκαίρια, τάζοντας προσλήψεις που έχουν όμως μείνει στον «αέρα», από την προηγούμενη ακόμα θητεία της. Ενώ η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες πύρινες καταστροφές, με το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο να έχει καεί ολοσχερώς, η κυβέρνηση δεν λέει να βάλει «νερό στο κρασί της» και να αναγγείλει προσλήψεις. Αντίθετα, υιοθετεί συνεχώς το αφήγημα της κλιματικής αλλαγής δίχως να έχει στα σχέδια της κάποιο πλάνο ή πρόθεση (έστω) για να μειώσει τις επιπτώσεις της (κλιματικής αλλαγής!).

Σε ανακοίνωση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι εποχικοί πυροσβέστες σημειώνουν πως θα «κατέβουν» στο Σύνταγμα στις 21 Σεπτεμβρίου προκειμένου να διαδηλώνουν για το δίκαιο αίτημά τους, ενώ θυμίζουν πως είναι οι ίδιοι που πριν από ένα χρόνο τους χτυπούσε η αύρα και τους πετούσαν χημικά τα ΜΑΤ επειδή... διαδήλωσαν.

Οι εποχικοί πυροσβέστες τονίζουν σε αναρτήσεις τους πως είναι: 

  • «Αυτοί που δουλεύουν 1 Μαΐου με 31 Οκτωβρίου.
  • Αυτοί που τον χειμώνα λαμβάνουν 3 μήνες επίδομα ανεργίας.
  • Αυτοί που τον χειμώνα δεν μπορούν να βρουν δουλειά λόγω της ενασχόλησής τους με την Πυροσβεστική.
  • Αυτοί που περνούν τη 15ωρη ή 24ωρη βάρδια τους στο βουνό μέσα σ' ένα περιπολικό.
  • Αυτοί που είναι πρώτο όχημα σε κάθε δασική πυρκαγιά και όχι μόνο.
  • Αυτοί που δεν κάνουν διακοπές το καλοκαίρι.
  • Αυτοί που εξετάζονται από 12 γιατρούς πριν από κάθε αντιπυρική.
  • Αυτοί που τους χτυπούσε η Αύρα και τους πετούσαν χημικά τα ΜΑΤ επειδή διαδήλωλαν στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας   για προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας.
  • Αυτοί που θα δεις στο Σύνταγμα στις 21 Σεπτέμβρη να διαδηλώνουν για το δίκαιο αίτημά τους.
  • Αυτοί που η Ελληνική Κυβέρνηση θεωρεί γερασμένους».

«Αυτοί είμαστε ΕΜΕΙΣ», καταλήγει η ανάρτηση.

«Να θυμάστε τις εικόνες αυτές»

Παράλληλα, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Οι άντρες με τις μπεζ στολές! Οι Εποχικοί Πυροσβέστες!

Να θυμάστε τις εικόνες αυτές σε λίγες ημέρες, όταν θα βρεθούμε στο ταμείο ανεργίας για ακόμα ένα χειμώνα! 

Φτάνει πια με το φιλικό χτύπημα στη πλάτη και τις ευχαριστίες κάθε καλοκαίρι! 

Ζητούμε να γίνει πράξη άμεσα το αυτονόητο! Τη πρόσληψη όλων των Εποχικών Πυροσβεστών με 12μηνη εργασία στο Πυροσβεστικό Σώμα!

Συνάδελφοι, ο επαγγελματισμός και το πάθος που δείχνετε στα μέτωπα, στη πρώτη γραμμή της μάχης δίχως εκπτώσεις, είναι άξιος θαυμασμού! Κουράγιο και προσοχή σε όλους!».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις