Breaking news

βροχή
A

Δημιουργήθηκαν οι πρώτες ζημιές από την κακοκαιρία «Elias» στη χώρα σήμερα, Δευτέρα το απόγευμα. Ειδικότερα, κατολίσθηση προκλήθηκε στο 162ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πάτρας - Αθήνας, στο ύψος του Αιγίου με αποτέλεσμα να κλείσει η παλαιά, αλλά και τμήμα της νέας Εθνικής Οδού, λόγω σφοδρής χαλαζόπτωσης.

Το κύριο πρόβλημα εστιάζεται στο ρεύμα από Πάτρα προς Αθήνα, με την κυκλοφορία να είναι ιδιαίτερα δύσκολη και με καθυστερήσεις και στο αντίθετο ρεύμα, καθώς εκτός από βροχή, επικρατεί και έντονη χαλαζόπτωση.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Ολυμπίας Οδού έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τα διόδια Ελαιώνα έως τον κόμβο Καλαβρύτων στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα.

Πρόκειται για την πρώτη περιοχή που πλήττεται από το έντονο καιρικό φαινόμενο για το οποίο προειδοποιούν εδώ και μέρες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αλλά και οι μετεωρολόγοι, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως μετά την κακοκαιρία Daniel, ο κρατικός μηχανισμός, όπως η Πολιτική Προστασία και ο Στρατός, έχουν στρέψει το βλέμμα κυρίως στην περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Elias»

Σήμερα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Θεσσαλία, καθώς και στη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και στους νομούς Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας της Στερεάς. Πρόσκαιρα είναι πιθανό να επηρεαστούν η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βόρεια Πελοπόννησος. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Αύριο Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν: στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), τις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι, στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις