Breaking news

ΕΟΚ: Έκτακτο ΔΣ - Προκηρύσσονται σήμερα εκλογές μετά την παραίτηση Λιόλιου
A
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Σε νέα φάση εισέρχεται η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Λιόλιου από την προεδρία, στον απόηχο των εξελίξεων στην υπόθεση των καταγγελιών για χειραγώγηση αγώνων που έχει προκαλέσει αναταράξεις στο ελληνικό μπάσκετ.

Την προεδρία ανέλαβε ο Άγγελος Παπανικολάου, μετά τις έκτακτες αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του Βαγγέλη Λιόλιου πριν από την έκδοση δικαστικής απόφασης απέτρεψε την έκπτωσή του από το αξίωμα.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ, υπό τον Άγγελο Παπανικολάου, συναντήθηκε χθες με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, με αντικείμενο την επόμενη ημέρα της Ομοσπονδίας.

Μετά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν να συμφωνούν στην ανάγκη για νέα διοίκηση της ΕΟΚ, η οποία θα προκύψει μέσα από εκλογική διαδικασία.

Σήμερα το έκτακτο ΔΣ – Στο τραπέζι η προκήρυξη των εκλογών

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤsports και του Αντώνη Καλκαβούρα, σήμερα, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, αναμένεται να συγκληθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ.

Βασικό θέμα της συνεδρίασης θα είναι η προκήρυξη των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Η συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί, ενώ οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν εντός της ημέρας, ώστε να καθοριστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα μέχρι την εκλογική διαδικασία.

Πότε μπορεί να γίνουν οι εκλογές

Με βάση το προβλεπόμενο χρονικό περιθώριο, η εκλογική διαδικασία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από 45 ημέρες μετά την προκήρυξή της.

Εφόσον η προκήρυξη γίνει σήμερα, η 20ή Δεκεμβρίου εμφανίζεται ως πιθανή ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Με αυτό το χρονοδιάγραμμα, η νέα διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης θα μπορούσε να αναλάβει καθήκοντα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Η επόμενη ημέρα της ΕΟΚ μετά την παραίτηση Λιόλιου

Οι σημερινές αποφάσεις του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου αναμένεται να αποσαφηνίσουν τα επόμενα βήματα για την ΕΟΚ και κυρίως το χρονοδιάγραμμα μέχρι την ανάδειξη της νέας διοίκησης.

Η διαδικασία πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για το ελληνικό μπάσκετ, καθώς η Ομοσπονδία βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων που έχουν προκύψει από την υπόθεση των καταγγελιών για δωροδοκία και χειραγώγηση αγώνων.

Η εκλογική διαδικασία αναμένεται πλέον να αποτελέσει το επόμενο μεγάλο βήμα για την ΕΟΚ, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην ημερομηνία των εκλογών αλλά και στα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν τη νέα διοίκηση.

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Δημοφιλείς Ειδήσεις