Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου θα «έρθει» η Black Friday (Μαύρη Παρασκευή), που έγινε γνωστή τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με τις εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα.

Φέτος η Black Friday, που θα προσφέρει εκπτώσεις, θα «πέσει» την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όσοι επιθυμούν να ψωνίσουν συνωστίζονται στα καταστήματα από το πρωί για να καταφέρουν να αγοράσουν προϊόντα στα οποία ισχύουν ηχηρές εκπτώσεις.

Σημειώνεται ότι δύο ημέρες μετά την Black Friday, δηλαδή τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, ακολουθεί και η Cyber Monday που αφορά αποκλειστικά ηλεκτρονικές αγορές μέσω του διαδικτύου.

Πώς ξεκίνησε η Black Friday 

Η Black Friday ξεκίνησε ως συνήθεια στις ΗΠΑ και εξαιτίας της επιτυχίας που γνώρισε, έγινε θεσμός που γρήγορα υιοθετήθηκε και από άλλες χώρες.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν βεβαίως χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία.

Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.

Κάπως έτσι, καθιερώθηκε λοιπόν η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, εξ’ ου και η ονομασία Black Friday. Ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία και κάθε χρονιά συμμετέχουν όλο και περισσότεροι λιανέμποροι.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις