Breaking news

Black Friday 2023: Πότε «πέφτει» φέτος το δημοφιλές εκπτωτικό event
A

Η Black Friday ή αλλιώς Μάυρη Παρασκευή αναμένεται να «έρθει» την τελευταία Παρασκευή του επόμενου μήνα και, συγκεκριμενα, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023.

Το δημοφιλές εκπτωτικό event έχει γίνει γνωστό τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, με τα εμπορικά καταστήματα της χώρας να προβαίνουν σε μεγάλες εκπτώσεις, προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες.

Πώς ξεκίνησε η Black Friday 

Η Black Friday ξεκίνησε ως συνήθεια στις ΗΠΑ και εξαιτίας της επιτυχίας που γνώρισε, έγινε θεσμός που γρήγορα υιοθετήθηκε και από άλλες χώρες.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν βεβαίως χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία.

Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.

Κάπως έτσι, καθιερώθηκε λοιπόν η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, εξ’ ου και η ονομασία Black Friday. Ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία και κάθε χρονιά συμμετέχουν όλο και περισσότεροι λιανέμποροι.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όσοι επιθυμούν να ψωνίσουν συνωστίζονται στα καταστήματα από το πρωί για να καταφέρουν να αγοράσουν προϊόντα στα οποία ισχύουν ηχηρές εκπτώσεις.

Σημειώνεται ότι δύο ημέρες μετά την Black Friday, δηλαδή τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, ακολουθεί και η Cyber Monday που αφορά αποκλειστικά ηλεκτρονικές αγορές μέσω του διαδικτύου.

Χειμερινές εκπτώσεις 2024: Πότε αρχίζουν

Νωρίτερα από το 2023 θα αρχίσουν το επόμενο έτος οι χειμερινές εκπτώσεις στα καταστήματα της χώρας μας.

Δηλαδή το 2024 οι χειμερινές εκπτώσεις θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου μέχρι και την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου. Παράλληλα επισημαίνεται πως τα καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Υπενθυμίζεται πως το 2023 οι χειμερινές εκπτώσεις έγιναν από τις 9 Ιανουαρίου μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις