Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει δημοσιεύσει οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, που συμμετείχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου και τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής 15 Οκτωβρίου, θα λάβουν την αποζημίωση που δικαιούνται.

Ειδικότερα, ο εκάστοτε τακτικός Δικαστικός Αντιπρόσωπος ή ο Αναπληρωτής Δικαστικός Αντιπρόσωπος που θα εκτελέσει χρέη τακτικού οφείλει να συνδεθεί με κωδικούς taxisnet στην «εφαρμογή καταχώρησης γραμματέων, διερμηνέων τουρκικής γλώσσας και μελών εφορευτικής επιτροπής» στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, πατώντας εδώ, όπου θα επιλέξει την αντίστοιχη εκλογική διαδικασία.

Έπειτα, θα συμπληρώσει τα ακόλουθα στοιχεία για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών που εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους (και έως μέγιστο αριθμό τεσσάρων μελών):

  • ΑΦΜ
  • ονοματεπώνυμο
  • πατρώνυμο
  • κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας
  • τα στοιχεία του διορισμού, ήτοι αρμόδια δικαστική αρχή που εξέδωσε το διορισμό, αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία διορισμού.

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις μελών εφορευτικής επιτροπής που δεν είναι διορισμένα, αλλά προκύπτουν από το εκλογικό σώμα του εκάστοτε τμήματος, θα συμπληρωθεί στα στοιχεία διορισμού η λέξη «ΟΙΚΟΘΕΝ»).

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι οφείλουν να φροντίσουν να διατηρήσουν τα παραπάνω απαιτούμενα στοιχεία του γραμματέα, του διερμηνέα τουρκικής γλώσσας (εάν υπάρχει) και όλων των μελών της εφορευτικής τους επιτροπής (που εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους), προκειμένου να τα υποβάλλουν στη σχετική εφαρμογή.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα «άνοιξε» σήμερα, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου, ενώ από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου για τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής 15 Οκτωβρίου.

Σε συνέχεια της δήλωσής των παραπάνω στοιχείων από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο, ο κάθε γραμματέας (ή διερμηνέας) και τα μέλη εφορευτικής επιτροπής (που εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους), καθώς επίσης οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι ή αναπληρωτές αυτών που δεν προπληρώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών, θα πρέπει να συνδεθούν στην «Εφαρμογή Ηλεκτρονικής αίτησης πληρωμής της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης και καταχώρισης του ΙΒΑΝ», η οποία επίσης θα είναι διαθέσιμη από σήμερα, Δευτέρα  για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου για τις επαναληπτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2023), με τους προσωπικούς τους κωδικούς taxisnet (επιλέγοντας την αντίστοιχη εκλογική διαδικασία), προκειμένου να εισάγουν Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN), αποκλειστικά παρόχων υπηρεσιών πληρωμών του ν.4537/2018, που είναι συμβεβλημένοι με την υπηρεσία διασταύρωσης ΙΒΑΝ-ΑΦΜ της Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ., στον οποίο ο αιτών πρέπει να είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος και στον οποίο θα γίνει η κατάθεση της αποζημίωσης.

Επισημαίνεται ότι, παρέχεται η δυνατότητα υποστήριξης μέσω: 

  • υποβολής γραπτών αιτημάτων στο Κέντρο Εξυπηρέτησης της Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ. (σύνδεση με κωδικούς taxisNet), εδώ, και παραλαβής/προβολής των απαντήσεων στον ίδιο σύνδεσμο
  • επικοινωνίας με το τηλεφωνικό κέντρο 213 133 3030.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις