Breaking news

Black Friday
A

Την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου «γιορτάζεται» πλέον και στην χώρα μας η μεγάλη εκπτωτική γιορτή της Black Friday. 

Ειδικότερα, η  Black Friday ή αλλιώς «Μαύρη Παρασκευή» αναμένεται την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023.

Δύο ημέρες μετά την Black Friday, δηλαδή τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, ακολουθεί και η Cyber Monday που αφορά αποκλειστικά ηλεκτρονικές αγορές μέσω του διαδικτύου.

Σιγά σιγά, λοιπόν, τόσο οι ηλεκτρονικές αλυσίδες όσο και τα εμπορικά καταστήματα θα αρχίσουν να επικοινωνούν τις μεγάλες εκπτώσεις της Μαύρης Παρασκευής. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος είναι δεδομένο ότι θα λάβουν μέρος επιχειρήσεις, κυρίως τεχνολογίας και ρουχισμού.

Τι να προσέξετε

Πολλές χρονιές υπήρχαν αναφορές για ανέβασμα τιμών ακριβώς λίγο πριν από τη Black Friday, ενώ άλλες φορές είδαμε προσφορές που δεν ήταν τόσο προσφορές όσο μας έλεγαν.

Ένας καλός τρόπος να προετοιμαστείτε για την Black Friday 2023 είναι να βρείτε ακριβώς αυτό που θέλετε και να μην περιμένετε να βγουν οι εκπτώσεις για να σκεφτείτε τι θέλετε. Έτσι, θα γνωρίζετε από τώρα την τιμή και αν όντως αξίζει να “βιαστείτε”

Χειμερινές εκπτώσεις 2024: Πότε αρχίζουν

Το 2024 οι χειμερινές εκπτώσεις θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου μέχρι και την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου. Παράλληλα επισημαίνεται πως τα καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Πώς ξεκίνησε η Black Friday 

Η Black Friday ξεκίνησε ως συνήθεια στις ΗΠΑ και εξαιτίας της επιτυχίας που γνώρισε, έγινε θεσμός που γρήγορα υιοθετήθηκε και από άλλες χώρες.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν βεβαίως χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία.

Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.

Κάπως έτσι, καθιερώθηκε λοιπόν η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, εξ’ ου και η ονομασία Black Friday. Ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία και κάθε χρονιά συμμετέχουν όλο και περισσότεροι λιανέμποροι.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όσοι επιθυμούν να ψωνίσουν συνωστίζονται στα καταστήματα από το πρωί για να καταφέρουν να αγοράσουν προϊόντα στα οποία ισχύουν ηχηρές εκπτώσεις.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις