Breaking news

Τέμπη
A

Διαψεύδει ο Άρειος Πάγος τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες πως εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών (της εμπορικής και της επιβατικής) που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου. 

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι βρέθηκαν μόνο μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικό υλικό (λίπος), τα οποία έχουν ήδη σταλεί για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες παρασχέθηκαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από την αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και τον αρμόδιο Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, ο οποίος διεξάγει την κυρία ανάκριση για την υπόθεση των Τεμπών, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και διαψεύδονται όσα διατυπώθηκαν στα Μ.Μ.Ε από τρίτους, ότι ανευρέθησαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών και διευκρινίζεται ότι κατά τις πολυήμερες και ενδελεχείς σχετικές έρευνες, μέχρι σήμερα 19/11/2023, έχουν ανευρεθεί αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού(λίπος), τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου»

Υπενθυμίζεται πως μόλις προχθές (δηλαδή σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 9 μηνών από το τραγικό δυστύχημα) εντοπίστηκε το καταγραφικό (γνωστό ως «μαύρο κουτί») της επιβατικής αμαξοστοιχίας, το οποίο θα επιβεβαιώσει κάποια από τα έως τώρα συμπεράσματα για την τραγωδία. Ωστόσο, σε αντίθεση με το μαύρο κουτί των αεροσκαφών δεν καταγράφονται οι διάλογοι.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις