Breaking news

Δίκη για τα Τέμπη: Άρση απορρήτου στο κινητό του σταθμάρχη – Τι αποφάσισε το δικαστήριο
A
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Δεκτή έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, που εκδικάζει την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, σχετικά με την αναζήτηση αλληλογραφίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Ειδικότερα, το δικαστήριο διέταξε τα υπουργεία Εξωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών να προσκομίσουν την αλληλογραφία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2016-2026, κατά το μέρος που αφορά την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.

Παράλληλα, η έδρα επιφυλάχθηκε να αποφανθεί για το αίτημα κλήσης ως μαρτύρων των γενικών γραμματέων του υπουργείου Μεταφορών που υπηρέτησαν την περίοδο 2016-2023.

Οι μαρτυρίες των δύο επιζωσών από το βαγόνι Β2

Στη σημερινή, 45η συνεδρίαση της δίκης, κατέθεσαν δύο γυναίκες που επέβαιναν στο δεύτερο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας, καθώς και συγγενείς θυμάτων.

Η Τριανταφυλλιά Κουτσιάλα περιέγραψε τις στιγμές της σύγκρουσης και το χάος που ακολούθησε. Όπως ανέφερε, τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στο αυτί από θραύσματα, ενώ αρχικά δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι είχε συμβεί.

«Ακούσαμε ένα μπαμ και το τρένο άρχισε να γίνεται μια μάζα. Νόμιζα ότι το βαγόνι μας βγήκε από τη θέση του», είπε, περιγράφοντας όσα έζησε μέσα στο βαγόνι.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην προσπάθεια διαφυγής από τα συντρίμμια, αλλά και στους ανθρώπους που βρίσκονταν έξω από το τρένο και ζητούσαν βοήθεια.

«Συρθήκαμε και βγήκαμε από μια τρύπα, περπατήσαμε πάνω σε λαμαρίνες και κάποια άτομα μάς φώναζαν να πάμε προς το μέρος τους, γιατί από την άλλη πλευρά υπήρχε φωτιά. Είχαν εκτοξευτεί κάποια άτομα από την έκρηξη και δεν μπορούσα να τους βοηθήσω», κατέθεσε συγκινημένη.

Όπως πρόσθεσε, άκουσε ανθρώπους έξω από το τρένο να φωνάζουν «βοήθεια, καίγομαι».

«Ήταν σαν να είμαι σε ένα μόνιμο πλυντήριο»

Στο ίδιο κουπέ με την Τριανταφυλλιά Κουτσιάλα επέβαινε και η φίλη της, Ανθή Βάσσου, η οποία περιέγραψε τη δική της εμπειρία από τη σύγκρουση. Όπως είπε, αρχικά έχασε τις αισθήσεις της και, όταν συνήλθε, αντίκρισε ένα σκηνικό καταστροφής.

«Θυμάμαι να εκτοξεύομαι, ήταν σαν να είμαι σε ένα μόνιμο πλυντήριο. Όταν ανέκτησα τις αισθήσεις μου, είδα ότι είχε ελάχιστο φως από τη φωτιά. Ακούγαμε κάποιες φωνές, καταλαβαίναμε ότι δεν μπορούμε να βγούμε από το παράθυρο, γιατί από κάτω είχε φωτιά», ανέφερε.

Οι καταθέσεις των δύο γυναικών επικεντρώθηκαν στις συνθήκες που επικρατούσαν αμέσως μετά τη σύγκρουση, στη φωτιά και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν προκειμένου να εγκαταλείψουν το βαγόνι.

Κατέθεσαν και συγγενείς θυμάτων

Στο πλαίσιο της ίδιας συνεδρίασης κατέθεσαν επίσης συγγενείς των θυμάτων Ευαγγελίας Ντος Σάντος - Κουκαριώτη και Χρυσούλας Κουκαριώτη.

Η δίκη συνεχίζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, με τις καταθέσεις επιζώντων και συγγενών να αποτελούν μέρος της αποδεικτικής διαδικασίας.

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Δημοφιλείς Ειδήσεις