Breaking news

Απεργία ταξί
A

Χωρίς ταξί θα είναι αύριο η Αθήνα, καθώς οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες των επαγγελματικών οχημάτων προχωρούν σε 24ωρη απεργία ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Να σημειωθεί ότι το νέο νομοσχέδιο, το οποίο έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κύκλους των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς ορίζει τεκμαρτό εισόδημα για τη φορολόγησή τους.

Τα ταξί θα «εξαφανιστούν» από τους δρόμους της πρωτεύουσας από τις 6:00 πρωί Τετάρτης έως τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης. Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) αναφέρει στην ανακοίνωση του, πως το νέο νομοσχέδιο οδηγεί με «χατζηδάκεια ακρίβεια» στον εργασιακό θάνατο, ενώ παραθέτει και ένα παράδειγμα στο οποίο οι φορολογικές εισφορές αυξάνονται κατά λίγο παραπάνω από 5.000 ευρώ!

Εκτός των οδηγών ταξί, συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διοργανώνουν αύριο δεκάδες φορείς αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών σε όλη τη χώρα, ενάντια στο ίδιο φορολογικό νομοσχέδιο. Το ραντεβού για την Αττική είναι στις 11.30 π.μ., στην Ομόνοια, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου ο κλάδος μας συμμετέχει στην ομοβροντία αντιδράσεων από φορείς και συλλόγους αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών που πλήττονται από το φορολογικό νομοσχέδιο.

Κανένα Ταξί στους δρόμους!!!

Η εργαλειοθήκη Χατζηδάκη είναι αστείρευτη σε αντικοινωνικά και «δολοφονικά» μέτρα. Με τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και τους οδηγεί με «χατζηδάκεια ακρίβεια» στον εργασιακό θάνατο.

Στις 22 Ιουνίου 2023 σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, καμία νέα αύξηση φόρων και αύξηση στο αφορολόγητο όριο. Αυτά προεκλογικά…

Πέντε μήνες αργότερα το υπουργείο Οικονομικών θεσπίζει με το νομοσχέδιο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» αποκλειστικά για τις ατομικές επιχειρήσεις και όχι για όσους επιχειρούν μέσω νομικών προσώπων ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος.

Πως υπολογίζεται αυτό το κέρδος; Με βάση τις μικτές αποδοχές του κατώτατου μισθού δηλαδή 780,00€ επί 14 μήνες και προσαύξηση 10% για κάθε κλεισμένη τριετία, με όριο τις τρεις τριετίες:

  • Άνευ τριετίας: 10.920 ευρώ
  • Μία τριετία: 12.012 ευρώ
  • Δύο τριετίες: 13.104 ευρώ
  • Τρεις τριετίες: 14.196 ευρώ

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της καταστροφής που σχεδίασε «ο μεταρρυθμιστής της συμφοράς» ας δούμε ένα παράδειγμα: Οδηγός ιδιοκτήτης ταξί με έναρξη εργασιών το 2012 και ακαθάριστα ετήσια έσοδα 45.000 ευρώ. Ας θεωρήσουμε ότι ο μέσος όρος του ετήσιου κύκλου εργασιών των οδηγών ταξί είναι στα 24.000 ευρώ.

Τι φόρο πλήρωνε μέχρι τώρα

Από τα 45.000, τα 36.000 αφορούν δαπάνες. -
Φορολογητέα κέρδη βάσει λογιστικού προσδιορισμού 9.000,00 €
Φόρος εισοδήματος                                                     810 €
Προκαταβολή επόμενης χρήσης (55%) 445,50 €
Τέλος επιτηδεύματος 650,00 €
Σύνολο καταβλητέου φόρου 1.905,50 €

Τι φόρο θα πληρώσει τώρα

Ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος (3τιετίας) 14.196 €
Προσαύξηση 70% λόγω υπέρβασης του Μ.Ο. του ΚΑΔ 9.973,20 €
Τελικό ελάχιστον τεκμαιρόμενο κέρδος                                                     24,133,2€
Φόρος εισοδήματος 4.257,30 €
Προκαταβολή επόμενης χρήσης (55%) 2.341,52 €
Τέλος επιτηδεύματος 487,50 €
Σύνολο καταβλητέου φόρου 7.086,32 €

Αυτός ο νέος κεφαλικός φόρος καταργεί κάθε έννοια φορολογικού δικαίου. Την ίδια στιγμή τα φερέφωνα της κυβέρνησης στοχοποιούν ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ενεργοποιώντας – όπως κάνουν για όλα τα αντι-κοινωνικά μέτρα– μηχανισμούς κοινωνικού αυτοματισμού.

ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΠΕΙΡΕ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ

Συνάδελφοι,

  • Ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα το φορολογικό νομοσχέδιο.
  • Να ζητήσει συγνώμη το Υπουργείο Οικονομικών για την στοχοποίηση 750.000 εργαζομένων.
  • Απαιτούμε αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ.
  • Δικαιούμαστε δίκαια αμοιβή για την εργασία μας.
  • Αγωνιζόμαστε για φορολογική δικαιοσύνη.
  • Απορρίπτουμε κάθε λέξη από το νομοσχέδιο της ντροπής που γυρίζει το φορολογικό σύστημα στην εποχή της Τουρκοκρατίας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΑΞΙ

Το 2011 είναι οδηγός για τον αγώνα μας. Μάχη μέχρις εσχάτων για να επιβιώσουμε.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΠΙΣΤΗ – ΑΓΩΝΑΣ

ΣΤΙΣ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΤΑΞΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Στη Θεσσαλία, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας αποφάσισε να προτείνει τη συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης.

Στη Λάρισα, απόφαση για κλείσιμο καταστημάτων πήρε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, ενώ συγκέντρωση θα γίνει στις 12 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Λάρισας. Στη συγκέντρωση καλεί και η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, που έχει προκηρύξει και απεργία με κλείσιμο των λογιστικών γραφείων, όπως και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, που αποφάσισε στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.). Ακόμα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας πήρε απόφαση για παράταση της στοχευμένης αποχής των μελών του από ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, μέχρι τις 31 Δεκέμβρη.

Στην Καρδίτσα, η συγκέντρωση θα γίνει στη 1 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Ο Εμπορικός Σύλλογος πήρε απόφαση για δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων (12 μ. – 2 μ.μ.), ενώ στην κινητοποίηση καλούν μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων, ο Εμπορικός Σύλλογος Μουζακίου, το Σωματείο των κυλικείων, ο Σύλλογος των τοπογράφων και άλλοι.

Στα Τρίκαλα, θα γίνει συγκέντρωση στις 11 π.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στη συγκέντρωση καλούν: το Εμπορικό Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία ΕΒΕ , ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, το παράρτημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου και η Ένωση Οικονομολόγων και Φοροτεχνικών.

Στα Γιάννενα, απόφαση για συμμετοχή έχουν πάρει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Σωματείο Συνεργείων Αυτοκινήτων, Καθαριστηρίων, Κρεοπωλείων, Τοποθέτησης Τζαμιών, ο Δικηγορικός και Οδοντιατρικός σύλλογος. Θα γίνει κινητοποίηση την Τετάρτη 22 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ., στην Περιφέρεια Ηπείρου στα Γιάννενα. «Όλοι στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων, των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των μικρών εμπόρων της πόλης μας», τονίζει στο κάλεσμά του, το Εργατικό Κέντρο Νομού Ιωαννίνων. Συγκεντρώσεις επίσης προγραμματίζονται σε Πρέβεζα (10 π.μ., ΔΟΥ), Ηγουμενίτσα (10.30 π.μ., πλατεία Δημαρχείου).

Επίσης, στον Βόλο, στην Άρτα, στην Κέρκυρα, στο Ηράκλειο. Ακόμα,  στην Μυτιλήνη, στις 12.30 μεσημέρι στην πλ. Σαπφούς καλεί η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων Λέσβου, ενώ συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις