Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχεδιάζει να αλλάξει το καθεστώς που υπάρχει στις προσφορές των σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στόχος του υπουργείου με τις νέες αυτές ρυθμίσεις είναι να σταματήσουν οι «μαϊμου» προσφορές και οι παραπλανητικές εκπτώσεις. Για το λόγο αυτό, επεξεργάζεται να επιβάλει χρονικό περιορισμό στις προσφορές, με σκοπό να προκύπτει η τιμή της προσφοράς από την τιμή της μονάδας, δηλαδή στην τιμή της προσφοράς 1+1 να είναι ίδια με την τιμή της μονάδας στο ίδιο προϊόν. 

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται να ελέγχονται οι τιμές σε βάθος χρόνου από τις υπηρεσίες του υπουργείου, ώστε να προκύπτει το πραγματικό ποσό της προσφοράς.

Οι παραπάνω αλλαγές αποτέλεσαν μέρος της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκρέκα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου με εκπροσώπους της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΕΣΕ), υπό τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Αριστοτέλη Παντελιάδη (ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, από την οποία απουσίαζαν μόνο οι εκπρόσωποι της Μασούτης και της Lidl λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων των επικεφαλής των αλυσίδων, η πλευρά του υπουργείου παρέθεσε τις σκέψεις που έχει για την προώθηση μεταρρύθμισης, η οποία έχει ως στόχο τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της αγοράς και την αποτροπή των μηχανισμών που αυξάνουν τις τιμές στο ράφι, όπως επίσης και των πλασματικών προωθητικών ενεργειών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις μόνιμες προσφορές 1+1 που γίνονται κυρίως σε προϊόντα όπως:

  • απορρυπαντικά
  • καλλυντικά
  • αφρόλουτρα
  • σαμπουάν
  • οδοντόκρεμες

Τα πρόστιμα

Υπενθυμίζεται, όπως ανέφερε πριν από λίγες ημέρες ο κ. Σκρέκας, ότι έχουν επιβληθεί πρόστιμα 9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4 εκατ ευρώ. στις τελευταίες 3-4 εβδομάδες. Μάλιστα από αυτά, το 70% έχει εισπραχθεί ήδη ή έχει βεβαιωθεί στις ΔΟΥ. Ο υπουργός πρόσθεσε δε ότι «Τα πρόστιμα είναι αποτελεσματικά γιατί βλέπουμε ότι οι τιμές στα προϊόντα των εταιρειών, στις οποίες επιβάλλονται, μειώνονται τις επόμενες ημέρες Η πρώτη πολυεθνική μείωσε έως 25% τις τιμές και αν δεν μειώσουν και οι άλλες θα επιβληθεί νέο πρόστιμο». 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις