Breaking news

perifereia-attikis.jpg
A

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), απαιτώντας ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και άμεση απόδοση του δώρου Χριστουγέννων, προχωρά σε κινητοποίηση την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου στις 12:30μμ, στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ παράλληλα προκηρύσσει στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας.

Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 11:00 πμ και θα ισχύσει έως τη λήξη του ωραρίου.

Ο ΣΥΠΑ, μέσα από επίσημη ανακοίνωσή του, σημειώνει:

«Μέσα σε αγωνιστικό πνεύμα και αποφασισμένοι να δώσουν τον καλλίτερο τους εαυτό στη μάχη ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που με χίλιους δυο τρόπους τσακίζουν καθημερινά το εισόδημα και τη ζωή μας, οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιήσαμε την μαζική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, όπου:

Απομονώνοντας κάθε «φωνή» μοιρολατρίας και συμβιβασμού εκφράστηκε η ανάγκη να δυναμώσουμε τον αγώνα και να βαδίσουμε πιο δυναμικά τον δρόμο της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας.

Συγκεκριμένα:

  • Εγκρίθηκε ομόφωνα τόσο ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός, όσο και το πρόγραμμα δράσης (συνημμένα).
  • Αποφασίστηκαν οι άμεσα κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα συμμετοχή:

- Στην κινητοποίηση της Τετάρτης 6ης Δεκεμβρίου στις 12:30μμ στο Υπουργείο Οικονομικών (Πανεπιστημίου 37) με Προκήρυξη Στάσης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας από ώρα 11.00 έως λήξη ωραρίου απαιτώντας ουσιαστικές αυξήσεις στο εισόδημα μας, άμεση απόδοση του δώρου Χριστουγέννων

- Στο συλλαλητήριο Σωματείων δημόσιου, ιδιωτικού τομέα και μαζικών φορέων στις 15 Δεκέμβρη 7.00 μμ στο Σύνταγμα ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που φέρνει φοροκαταιγίδα με 63 δισ. φόρους, ματωμένα πλεονάσματα, περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες, ουσιαστική καθήλωση των μισθών για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα κι από την άλλη νέες επιδοτήσεις, διατήρηση και θέσπιση νέων φοροαπαλλαγών για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

  • Αποφασίστηκε η παραπέρα κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων εξουσιοδοτώντας το Δ.Σ. να οργανώσει τον αγώνα μας για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.
  • Εγκρίθηκε ψήφισμα απαιτώντας:

- Την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για την απεξάρτηση

- Ενίσχυση των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων με μόνιμο προσωπικό, για να μπορεί να υπάρχει «θεραπευτικό συνεχές». –

- Ενίσχυση των δομών με νέους χώρους και υλικοτεχνική υποδομή.

- Εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την κοινωνία για τη μάστιγα των ναρκωτικών από εξειδικευμένο προσωπικό και συμμετοχή των Συλλόγων Οικογένειας.

  • Εκφράστηκε η αλληλεγγύη των εργαζομένων στο λαό της Παλαιστίνης, παρουσιάστηκε βίντεο για την Παλαιστίνη και καταδικάστηκε τόσο η Ισραηλινή κατοχή, όσο και η στήριξη που της παρέχουν ΝΑΤΟ και ΕΕ με την συμμετοχή και της Ελληνικής κυβέρνησης.
  • Τιμήθηκαν για την προσφορά τους οι δύο εικαστικοί συνάδελφοί μας Κωνσταντίνα Καραχάλιου και Κωνσταντίνος Κωστούρος.».
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις