Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Έκλεισε ξαφνικά ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, με εντολή της αστυνομίας, κάτι που προκάλεσε ένταση από τους επιβάτες.

Υπενθυμίζεται ότι είχε ανακοινωθεί ότι, με εντολή της αστυνομίας, έκλεισαν οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι» λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών που έχουν εξαγγελθεί για τη συμπλήρωση 15 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ωστόσο δεν είχε ανακοινωθεί ότι θα έκλεινε ο σταθμός του μετρό στο «Σύνταγμα»

Σημειώνεται πως οι συρμοί περνούν από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς να κάνουν στάση.

ΙΝΤΙΜΕ
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ξεκίνησε η πορεία για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Στις 6 το απόγευμα, άρχισε η συγκέντρωση πολιτών για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, 15 χρόνια μετά τη δολοφονία του.

Ήδη έκλεισε η Πανεπιστημίου, με την αστυνομία να προχωράει σε κλείσιμο πολλών δρόμων στο κέντρο της Αθήνας τμηματικά.

ΙΝΤΙΜΕ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στο σημείο του τραγικού συμβάντος ενώ το απόγευμα μετά τις 5 έχουν προγραμματιστεί ανάλογες κινητοποιήσεις στα προπύλαια, στην Ομόνοια και στα Εξάρχεια.

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο 

Πορεία στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που σαν σήμερα, πριν από 15 χρόνια, δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό της αστυνομίας, Επαμεινώνδα Κορκονέα, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη από περίπου 3.000 άτομα.

Η κινητοποίηση γίνεται από φοιτητές, άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Οι διαδηλωτές αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Καμάρας και περίπου στις 19.00 ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Γιατί κανένας Δεκέμβρης δεν τελείωσε ποτέ»  γράφει ένα από τα πανό των διαδηλωτών οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας. Σημειώνεται ότι η πορεία «συνοδεύεται» από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Λουλούδια στο μνημείο του Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια

Σημειώνεται ότι από το πρωί της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου κόσμος αφήνει λουλούδια στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος, πριν από 15 χρόνια, δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια.

Σαν σήμερα, πριν από 15 χρόνια, έπεσε νεκρός ο 15χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, από τον ειδικό φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή από πυρά αστυνομικού, γύρω στις 9 το βράδυ, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, πυροδότησε τη μεγαλύτερη και πιο μαζική εξέγερση στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, ένα ξέσπασμα κατηγορηματικής καταγγελίας της αστυνομικής βίας και κρατικής τρομοκρατίας

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις