Breaking news

brohi-2.jpg
A

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, ενώ σήμερα και το Σαββατοκύριακο το σκηνικό του καιρού θα είναι ιδιαίτερα χειμερινό, καθώς θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά και η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση, τα Χριστούγεννα θα είναι θερμοκρασιακά ήπιος ο καιρός.

Ο μετεωρολόγος του Open, αναφέρει πως το βράδυ σημειώθηκαν χιόνια στη Φλώρινα και στην Πτολεμαΐδα, που όμως δεν αποκλείεται να φτάσουν και στη γύρω ορεινή ζώνη της Θεσσαλονίκης. Οι άνεμοι γυρίζουν σε βόρειοι και ενισχύονται, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα προσεγγίσουν τα επίπεδα θυέλλης και θα φτάσουν μέχρι τα 8-9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς στα βόρεια, και στα νότια θα αγγίξει τους 14-16 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στις ηπειρωτικές περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται προς το μεσημέρι και το απόγευμα να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις. Πιθανόν να χιονίσει ακόμη και στα ορεινά της Πάρνηθας, όχι όμως κάτι το αξιόλογο. Οι άνεμοι στρέφονται σε βόρειοι και ενισχύονται στα 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 13 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να είναι άστατος ο καιρός με βροχές, ενώ υπάρχουν πιθανότητες να σημειωθούν και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Βοριάδες οι άνεμοι με τοπικά πολύ ισχυρές εντάσεις, 6-7 μποφόρ, και ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Ανοιξιάτικο σκηνικό από την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου

Ψυχρή αέρια μάζα έρχεται προς τη χώρα μας, έτσι το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14-16 βαθμούς Κελσίου για τις περισσότερες περιοχές.

Από την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια, μια ζεστή αέρια μάζα που έρχεται από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής θα κάνει τον καιρό να θυμίζει περισσότερο άνοιξη παρά χειμώνα, με τις θερμοκρασίες να σημειώνονται πάνω από τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη, στα μέσα του Δεκέμβρη επιστρέφουν οι θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών Κελσίου, δίνοντας χώρο σε πρωτοφανείς - για την εποχή - καιρικές συνθήκες, με θερμά Χριστούγεννα.

Ήδη ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μέσω των καιρικών του προβλέψεων, απογοητεύει όσους είχαν βλέψεις για «παραμυθένια» Χριστούγεννα, με χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς έως και τις 31 Δεκεμβρίου οι θερμοκρασίες θα παραμένουν ήπιες.

Μάλιστα, έχει χαρακτηρίσει τον μήνα Δεκέμβρη... Απριλοδεκέμβρη, μίας και την επόμενη εβδομάδα θα δούμε θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τους 23 βαθμούς Κελσίου προς τα νότια.

Στο site του, marousakis.gr, ο κ. Μαρουσάκης είχε κάνει προ ημερών μία πρώτη πρόβλεψη για τον καιρό τον φετινό Δεκέμβριο, αλλά και το διάστημα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Συγκεκριμένα είχε αναφέρει πως το διάστημα 21 με 31 Δεκεμβρίου, «φαίνεται να οδηγούμαστε και πάλι σε ένα συνηθισμένο για τη χώρα μας καιρικό μοτίβο, ένα καιρικό μοτίβο που επικρατεί τις τελευταίες αρκετές ημέρες και που επιτρέπει στα βαρομετρικά χαμηλά από τη βορειοδυτική Ευρώπη να κινηθούν πιο εσωτερικά στη Γηραιά Ήπειρο φτάνοντας και στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι θα συναντήσουμε και πάλι τον καιρό του νοτιά με τα επεισόδια βροχόπτωσης να αυξάνονται ιδιαίτερα καθώς θα πηγαίνουμε προς τις τελευταίες ημέρες του έτους. Θερμοκρασιακά θα είμαστε και πάλι πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα».

Συμπερασματικά φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε ένα πιο θερμό καιρικό μοτίβο με τον καιρό θερμοκρασιακά τουλάχιστον να θυμίζει περισσότερο Πάσχα παρά Χριστούγεννα τηρουμένων πάντα των αναλογιών και λαμβάνοντας υπόψη και την μεγάλη διάρκεια της νύχτας σε σχέση με την ημέρα. Οι βροχές δε φαίνεται να απουσιάζουν με εξαίρεση την περίοδο κοντά στα Χριστούγεννα που φαίνεται να υποχωρούν αρκετά, ενώ σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις τα στοιχεία δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά ακόμη και για τα περισσότερα χιονοδρομικά.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις