Breaking news

Προφυλακιστέος ο 71χρονος από τη Σαλαμίνα για τη δολοφονία της συντρόφου του
A

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 71χρονος γυναικοκτόνος της 43χρονης γυναίκας στη Σαλαμίνα, ο οποίος ομολόγησε στις αστυνομικές αρχές ότι την περασμένη Τρίτη σκότωσε την επί επτά χρόνια σύντροφο του.

Ο 71χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, απολογήθηκε παρουσία διορισμένου συνηγόρου υπεράσπισης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 71χρονος άνδρας φέρεται να επανέλαβε όσα είπε και στις αστυνομικές αρχές ότι σκότωσε τη 43χρονη για λόγους «ερωτικής αντιζηλίας».

Προκαταρκτική έρευνα για τυχόν παραλείψεις της Αστυνομίας

Υπενθυμίζεται πως διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τυχόν παραλείψεις της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση του περιστατικού, όπως κατήγγειλε στην ΕΡΤ η αδερφή του θύματος, με την οικογένεια να κινείται νομικά κατά της Αστυνομίας.

Η γυναίκα φέρεται πως είχε καταγγείλει τον 71χρονο σύντροφο της στην αστυνομία, η οποία υποστηρίζει πως, «δεν αντιλήφθηκε ότι κινδυνεύει τόσο άμεσα η ζωή της γυναίκας».

Η οικογένεια της 43χρονης έχει καταγγείλει τη στάση της αστυνομίας, ενώ τώρα, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος τους, ετοιμάζεται να κινηθεί και νομικά. Σύμφωνα με τον Ανδρέα Θωμόπουλο η πλευρά του θύματος θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, καθώς, «θα έπρεπε να είχε επιληφθεί άμεσα ο αστυνομικός και όχι να πει “περάστε την επόμενη ημέρα από το τμήμα”».

Όπως αναφέρει στο flash.gr, «πρόκειται για ειδεχθές έγκλημα που έχει παγώσει την κοινωνία και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις». Αναφερόμενος στον δράστη είπε ότι, «δεν θεωρείται άνθρωπος, αλλά ανθρωπόμορφο τέρας».

Είχε καταδικαστεί και το 2019

Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες έρχονται νέα στοιχεία στο φως σχετικά με το παρελθόν του συλληφθέντα, καθώς είχε καταδικαστεί και το 2019 για ενδοοικογενειακή βία, δίχως ωστόσο να συλληφθεί διότι είχε αποφύγει το αυτόφωρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο γυναικοκτόνος είχε καταδικαστεί ερήμην σε 1,5 χρόνο φυλάκισης για ενδοοικογενειακή βία μετά από καταγγελία που είχε γίνει το 2013. Δεν συνελήφθη όμως, ούτε εξέτισε την ποινή του καθώς στο μεσοδιάστημα είχε αλλάξει την αστυνομική του ταυτότητα, είχε αλλάξει πατρώνυμο αλλά και μητρώνυμο με αποτέλεσμα οι Αρχές να μην γνωρίζουν ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο άνδρα. 
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις