Breaking news

Ρέντη: Στοιχεία για τον καθοδηγητή της επίθεσης συλλέγει η ΕΛΑΣ – Πιθανή και η άρση απορρήτου των επικοινωνιών
A

Στοιχεία για τον καθοδηγητή της επίθεσης κατά αστυνομικών στο γήπεδο του Ρέντη, συλλέγει η Ελληνική Αστυνομία, καθώς, όπως όλα δείχνουν, εκείνος φαίνεται να προμήθευσε στους χούλιγκανς τα «πολεμοφόδια».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το άτομο αυτό φαίνεται να έδωσε το «σύνθημα» για την έναρξη των επεισοδίων, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός της ΕΛΑΣ, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας. 

Μάλιστα, φαίνεται πως ένα άλλο άτομο είχε μεταφέρει με αυτοκίνητο φωτοβολίδες, μολότοφ και πέτρες και άλλα αντικείμενα, για να «εφοδιάσει» τους οπαδούς.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν σκληρό πυρήνα 4-5 ατόμων, οι οποίοι είχαν καθοδηγητικό ρόλο στα επεισόδια και σε αυτούς έχει εστιάσει το βάρος της η ΕΛΑΣ, για να μπορέσει να τους ταυτοποιήσει, εντοπίσει και στη συνέχεια να τους συλλάβει.

Στη μάχη αυτή έχουν πέσει όλα τα μέσα που διαθέτουν οι Αρχές, ενώ γίνεται αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου στοιχείου. Την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου έχουν σταλεί για το αν έχει βρεθεί γενετικό υλικό ή δακτυλικά αποτυπώματα πάνω στα όσα εντοπίστηκαν εντός του γηπέδου, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να διαπιστωθούν συνομιλίες μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, κυρίως τις τελευταίες ώρες πριν την επίθεση εναντίον των αστυνομικών.

Φοβάται να πει ποιος του έδωσε τη φωτοβολίδα» λέει ο δικηγόρος του 18χρονου

«Ξέρει ποιος του έδωσε τη φωτοβολίδα και φοβάται να μιλήσει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του 18χρονου που κατηγορείται για τη ρίψη της φωτοβολίδας εναντίον του αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο MEGA.

«Δεν αλλάζει καμία στρατηγική. Αυτό που είπε ο 18χρονος και συνεχίζει να λέει είναι ότι ο ίδιος πέταξε τη φωτοβολίδα προς το μέρος του αστυνομικού», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, βρέθηκε χθες το πρωί της Δευτέρας στα δικαστήρια Πειραιά.

Ο νεαρός, ο οποίος έφτασε στα δικαστήρια Πειραιά με αλεξίσφαιρο γιλέκο και με σκυμμένο το κεφάλι, ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Πέμπτη προκειμένου να απολογηθεί.

Όπως αναφέρει ο κ. Λύτρας για τον 18χρονο, «αυτό που ουσιαστικά είπε είναι ότι δεν πέταξε μόνο αυτός. Πετάχτηκε άλλη μία φωτοβολίδα ταυτόχρονα, το οποίο το λένε οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Αυτό είναι που έχει φανεί ως αλλαγή, ενώ δεν υπάρχει καμία αλλαγή (σ.σ. στην κατάθεσή του)».

Ο κ. Λύτρας πρόσθεσε στη συνέχεια ότι ο 18χρονος έχει δώσει τρεις καταθέσεις που αναφέρει ότι η φωτοβολίδα η δική του, αυτή που έριξε, χτύπησε στο έδαφος, δεν ήταν σε ευθεία βολή όπως έχει ακουστεί.

«Η φωτοβολίδα χτύπησε μπροστά του επειδή δεν ήξερε να τη ρίξει. Έχει εξοστρακιστεί. Είναι τελείως διαφορετικό το ότι σημαδεύω έναν αστυνομικό από το ότι βρίσκει η φωτοβολίδα στο έδαφος και μετά πάει στον αστυνομικό. Το λέω σαν νομικό ισχυρισμό για άλλους λόγους που δεν συσχετίζονται με την πράξη καθαυτή».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο νεαρός δεν είναι οργανωμένος οπαδός.

Όπως είπε, ο 18χρονος έσβησε το Instagram και το Facebook που είχε διότι δεν ήθελε να έχει πλέον επαφές με φίλους οι οποίοι πήγαιναν μαζί στο γήπεδο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις