Breaking news

Σχολικό λεωφορείο
A

Μετά τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά με σχολικά κτίρια που καταρρέουν, σειρά φαίνεται πως έχουν και τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές. Ο λόγος για ένα λεωφορείο στο νησί της Ικαρίας, που ενώ ήταν εν κινήσει και μετέφερε μαθητές, έχασε τον έναν του τροχό, με αποτέλεσμα να «ξεκουμπώσει» και ο δεύτερος, στο πίσω αριστερά μέρος του οχήματος,

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκαναν οι γονείς των παιδιών που επιβιβάζονται στο λεωφορείο, το περιστατικό, το οποίο εγείρει μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια της μεταφοράς των μαθητών, έλαβε χώρα την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ενώ οι μαθητές επέστρεφαν από τα σχολεία τους (1ο Δημοτικό Αγίου Κηρύκου, Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Κηρύκου).

Οι γονείς ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους και απαιτούν να ελεγχτούν από τις αρμόδιες αρχές όλα τα οχήματα που μεταφέρουν παιδιά, καθώς και να δοθούν αμέσως οι οφειλόμενες απαντήσεις σχετικά με το συμβάν.

Η ανακοίνωση των γονέων

Ακολουθεί η ανακοίνωση των γονέων των παιδιών που επιβιβάζονται στο λεωφορείο:

«Ανησυχία για την ασφάλεια στις μεταφορές μαθητών

Την Παρασκευή 8/12/23 κατά τη διάρκεια επιστροφής μαθητών από τα σχολεία τους (1ο Δημοτικό Αγίου Κηρύκου, Γυμνάσιο & Λύκειο Αγ. Κηρύκου) με το λεωφορείο που εκτελεί το συγκεκριμένο , έγινε το εξής συμβάν: το λεωφορείο, εν κινήσει, έχασε τον έναν του τροχό του ενώ ξεκούμπωσε κι άλλος στο πίσω αριστερά μέρος του οχήματος!

Έπειτα από αυτό το γεγονός, αισθανόμαστε ανησυχία και ανασφάλεια, που καθημερινά τα παιδιά μας επιβιβάζονται σε αυτά τα οχήματα.

Για τον λόγο αυτό απαιτούμε:

  • Να ελεγχτούν από τις αρμόδιες αρχές όλα τα οχήματα, που μεταφέρουν παιδιά, για να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες παρόμοιων συμβάντων και ενδεχομένως σοβαρών ατυχημάτων.
  • Να δοθούν αμέσως οι οφειλόμενες απαντήσεις και ενημερώσεις προς τους γονείς για το συμβάν».

Οι γονείς των παιδιών που επιβιβάζονται στο λεωφορείο

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις