Breaking news

Κινηματογράφος Ιντεάλ στο Κέντρο της Αθήνας
A

«Τίτλοι τέλους» μπαίνουν στον ιστορικό κινηματογράφο Ιντεάλ, παρά τις προσπάθειες από τον κινηματογραφικό κόσμο για να σωθεί.

Η κυβέρνηση προχωρά στη μετατροπή του εν λόγω κινηματογράφου, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας σε ένα απέραντο ξενοδοχειακό τοπίο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022, γνωστοποιήθηκε ότι ο κινηματογράφος Ιντεάλ και ο κινηματογράφος Άστορ, ως περιουσιακά στοιχεία του e-ΕΦΚΑ αποτέλεσαν μέρος προκήρυξης διαγωνισμών για να αξιοποιηθούν τα οικοδομήματα που τούς φιλοξενούν. 

Η είδηση για το λουκέτο στα δύο σινεμά άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις και από τη διεθνή κοινότητα. Παρά τις συνεχείς κινητοποιήσεις, τις έντονες αντιδράσεις και τα αμέτρητα ερωτήματα προς το υπουργείο Πολιτισμού, αυτό σφύριζε κλέφτικα, πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η ουσία είναι πως το αγαπημένο σινεμά της Πανεπιστημίου 46 εκμισθώθηκε, μαζί με ολόκληρο το κτίριο όπου στεγάζεται, στον όμιλο Μήτση και κλείνει στο τέλος του μήνα. Μετά την ολική ανακαίνιση ενδέχεται να επαναλειτουργήσει σε λίγα χρόνια, αλλά λίγο ως εκθεσιακός χώρος, λίγο ως αίθουσα θεάτρου και κινηματογράφου, σύμφωνα με πληροφορίες από το koutipandoras.gr.

Σε λίγες μέρες λοιπόν το Ιντεάλ ρίχνει τίτλους τέλους και στις τελευταίες προβολές ταινιών που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο θα υπάρχουν βαρύ κλίμα και έντονη συγκίνηση. Μόνιμος συνεργάτης του Ιντεάλ, από τα πρώτα του κιόλας βήματα, ήταν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Για αποχαιρετισμό οι διοργανωτές του φεστιβάλ σε συνεργασία με τη διεύθυνση του κινηματογράφου ετοίμασαν μια σειρά προβολών με επτά φιλμ που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο Ιντεάλ. Οι προβολές θα γίνουν με αποκατεστημένες ψηφιακά κόπιες θρυλικών ταινιών, που θα προβληθούν για πρώτη φορά στη χώρα μας στην ανανεωμένη ψηφιακή μορφή τους. Μάλιστα, τέσσερις από αυτές (η «Σιωπή των αμνών» και το «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 10 και στις 12 και 30 το βράδυ αντίστοιχα – και το «Pulp fiction» και ο «Κυνηγός» την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου) έχουν περαιτέρω συμβολική σημασία καθώς αποτέλεσαν ταινίες που οι πρεμιέρες τους στον κινηματογράφο Ιντεάλ άφησαν εποχή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις