Breaking news

Ελεύθεροι οι 102 Κροάτες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια
A

Ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι Κροάτες που είχαν συλληφθεί για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Οι ανακριτές της υπόθεσης έκαναν δεκτές και τις τελευταίες αιτήσεις αποφυλάκισης που υπέβαλαν οι τελευταίοι προσωρινά κρατούμενοι κατηγορούμενοι και έτσι πλέον είναι εκτός φυλακής τόσο οι 102 Κροάτες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όσο και οι τρεις συγκατηγορούμενοι τους, δύο Έλληνες και ένας αλβανικής καταγωγής.

Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται στην αποφυλάκιση του εντολέα του Ι.Τ., ιδιόκτητη επιχείρησης εστίασης πίσω από το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Κούγια η αποφυλάκιση για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο ήρθε έπειτα «από την μελέτη όλων των αντικειμενικών στοιχείων (αποτυπώματα, στοιχεία DNA, βίντεο, φωτογραφίες)» από τα οποία «δεν προέκυψε η παραμικρή συμμετοχή του στα κακουργήματα, για τα οποία είχε ασκηθεί ποινική δίωξη».

Ακόμη, στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ αποβλήθηκε από τη δικονομική θέση του υποστηρικτή της κατηγορίας στην υπόθεση του Κατσούρη, αλλά ακόμη και για τις ζημιές, οι οποίες προκλήθηκαν στο στάδιο OPAP Arena και στα καταστήματα που στεγάζονται εκεί.

«Κατόπιν αυτής της εξελίξεως δηλώνω ότι θα καταθέσω μήνυση και αγωγή αποζημιώσεώς μου για τα δημοσιεύματα συγκεκριμένων εφημερίδων και sites, τα οποία ειρωνεύονται τις επιστημονικές απόψεις εμού και των συνεργατών μου, υποστηρίζοντας ότι η δικηγόρος της ΑΕΚ κα Έλλη Ρίζου σωστά δήλωσε παράσταση υποστηρίξεως της κατηγορίας υπέρ της ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ η δική μου άποψη ήταν ότι αυτό το αίτημα ήταν απαράδεκτο» αναφέρει ακόμη ο κ. Κούγιας στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Δυστυχώς, κυρίες και κύριοι, τα νομικά είναι για αυτούς που τα γνωρίζουν, και η Δικαιοσύνη δεν απονέμεται μέσω ιδιοτελών δημοσιογράφων και εφημερίδων της ΑΕΚ, ούτε λαμβάνει βοήθεια από δικηγόρους που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο τους. Αυτές τις ειρωνείες εις βάρος μου θα τις πληρώσετε πολύ ακριβά, ειδικά γι’ αυτή την υπόθεση, όπου κάποιοι, για να διαφημιστούν, καπηλεύτηκαν το θάνατο του αειμνήστου Μιχάλη Κατσούρη».

Η έξαλλη υποδοχή των ΒΒΒ

Στις 10 Δεκεμβρίου είχε επιστρέψει το πρώτο γκρουπ των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία, μετά την αποφυλάκισή τους από την χώρα μας.

Εκεί, τους επιφύλασσαν αποθεωτική υποδοχή με καπνογόνα οι συνοπαδοί τους, οι Bad Blue Boys όπως είναι το όνομα των σκληροπυρηνικών οπαδών της κροατικής ομάδας.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα κροατικά ΜΜΕ, συνέβη και ένα επεισόδιο, όταν ένα άτομο απ’ τους παρευρισκόμενους επιτέθηκε σε καμεραμάν φωνάζοντάς του «Θα σε γ@@@@@».

Οι αρχές συνεχίζουν το έργο τους σε ό,τι αφορά την ταυτοποίηση, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του 29χρονου θύματος

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις