Breaking news

ομπρέλα
A

«Θαμπή» χαρακτήρισε την Πρωτοχρονιά ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και μετεωρολόγος, κ. Θοδωρής Κολυδάς, καθώς διαφορετικό θα είναι το σκηνικό του καιρού σε σχέση με σήμερα, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα σε ανάρτησή του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Κολυδάς τόνισε ότι: «Λαμπρά Χριστούγεννα-  «Θαμπή» η Πρωτοχρονιά;».

«Παρότι ακόμη υπάρχουν διαφορές μεταξύ των κυριοτέρων αριθμητικών μοντέλων για την Πρωτοχρονιά, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα έχουμε διαφορετικό σκηνικό του καιρού απ' ότι τα Χριστούγεννα», σημείωσε.

Τέλος υπογράμμισε ότι: «Χαμηλό από την Ιταλία θα φέρει πολλές βροχές μετά την Πρωτοχρονιά».

Πώς θα είναι ο καιρός  την υπόλοιπη εβδομάδα

Αύριο, Τρίτη, στο Ιόνιο, τα δυτικά και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια. 

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στην υπόλοιπη Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της, αλλά θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. 

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα φτάσει τους 17-19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 19-21 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη αναμένονται τοπικές βροχές στην ανατολική και τη νότια νησιωτική Ελλάδα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 16-18 βαθμούς και στην νησιωτική χώρα τους 18-20 βαθμούς Κελσίου.

Το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει ίδιο και την Πέμπτη, όταν η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. 

Την Παρασκευή θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν, στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά βαθμιαία από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Τέλος, το Σάββατο από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα. Το απόγευμα στα νότια πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις