Breaking news

Κρούσματα κορονοϊού
A

Έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, με τα νοσοκομεία να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν, καθώς η κατάσταση φαίνεται να παρουσιάζει επιδείνωση.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο μόλις 24ωρο, οι εισαγωγές κρουσμάτων κορονοϊού έφτασαν τις 229, 64 εκ των οποίων είναι στην Αθήνα.

Οι επιστήμονες με τη σειρά τους τονίζουν ότι σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, το κύμα διασποράς του ιού που διανύουμε είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο περυσινό. Ειδικότερα, λέγεται πως οφείλεται τόσο στη μείωση της ανοσίας, σε συνδυασμό με την εμφάνιση νέων υποπαραλλαγών του ιού, οι οποίες διαφεύγουν της ήδη εγκατεστημένης ανοσίας στην κοινότητα.

Εκτιμήσεις για μέχρι και 100.000 ενεργά κρούσματα

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κύριο Νίκο Τζανάκη, αναφέρεται πως οι εκτιμήσεις για τα κρούσματα των τελευταίων ημερών αγγίζουν τα 50.000 με 100.000.

Ο ίδιος ανέφερε ότι, «Αυτήν τη στιγμή πιστεύω ότι τα κρούσματα κορονοϊού πανελληνίως είναι μεταξύ των 50.000 και 100.000. Ολόκληρες παρέες εκδρομέων ή φίλων, που πέρασαν μαζί την Πρωτοχρονιά, είναι άρρωστοι μαζί με τις οικογένειές τους».

Από την μεριά τους οι ειδικοί υπογραμμίζουν πως η κορύφωση δεν έχει έρθει ακόμη, αλλά θα δούμε την πλήρη εικόνα τις επόμενες ημέρες.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης εκτιμά ότι η  κορύφωση θα είναι τις επόμενες δύο τρεις εβδομάδες.

Οι βασικότερες συστάσεις για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού είναι ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων και η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις