Breaking news

Υπόθεση βιασμού στα Σεπόλια
A

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης από τα Σεπόλια, υπέβαλλαν αίτημα για υποβολή συμπληρωματικών ερωτήσεων.

Παράλληλα, στο Εφετείο συνεχίζεται η μεγάλη δίκη με τους 26 κατηγορούμενους για το κύκλωμα μαστροπείας και σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στα Σεπόλια.

Συγκεκριμένα, η δίκη ξεκίνησε με την εξέταση της πρώτης μάρτυρος, της θείας της 13χρονης σήμερα μαθήτριας, που πρώτη πριν από 15 μήνες κατήγγειλε τη φρίκη που ζούσε αυτό το παιδί επί τέσσερις μήνες στα χέρια των κακοποιών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση της θείας της 12χρονης, οι δικηγόροι των κατηγορούμενων υπέβαλαν αίτημα προς το δικαστήριο να γίνουν συμπληρωματικές ερωτήσεις στην ανήλικη. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να γίνει με φυσική κατάθεση του παιδιού στο δικαστήριο.

Ειδικότερα, απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία ένας ανήλικος να καταθέτει σε μια δίκη. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο «Σπίτι του Παιδιού», παρουσία ψυχολόγου, το παιδί να απαντήσει σε προσυμφωνημένες ερωτήσεις. Οι απαντήσεις θα καταγραφούν, θα βιντεοσκοπηθούν και μετά οι απαντήσεις του θα διαβαστούν από το δικαστήριο.

Ακόμη αναφέρεται ότι, η εισαγγελέας της έδρας ανέγνωσε το κατηγορητήριο σε βάρος των 26 κατηγορουμένων στην υπόθεση, με τους τελευταίους να αρνούνται μονολεκτικά τις κατηγορίες.

Ο 55χρονος Ηλίας Μίχος, αρνήθηκε ότι βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη, αλλά παραδέχθηκε ότι είχε συνευρεθεί μαζί της, ενώ η μητέρα της 12χρονης αρνήθηκε την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις