Breaking news

Κέντρο Αθηνών
A

Η Αθήνα κατακτά και επισήμως μία «μαύρη» πρωτιά ως η πόλη της Ευρώπης, η οποία είναι η χειρότερη ανάμεσα στις πόλεις της Ευρώπης για τους ψηφιακούς νομάδες

Παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού τόσο για για προσέλκυση εργαζόμενων του εξωτερικού και τη διευκόλυνσή τους στην απόκτηση βίζας, η πρόσφατη έρευνα της Brother UK, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Forbes, κατέστησε την Αθήνα ως την πρώτη θέση, του «χειρότερου» προορισμού για ψηφιακούς νομάδες.

Συγκεκριμένα το Forbes, παρουσίασε τις καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη, για όσους εργάζονται εξ αποστάσεως με βάση την αξιολόγηση της Brother UK, που αποτελεί εταιρεία η οποία παρέχει υπηρεσίες τεχνολογίας με πόλεις της Ελλάδας, οι οποίες βρίσκονταν στις τελευταίες θέσεις.

Όπως διαπιστώνει η έρευνα, η ζωή στα αστικά κέντρα της Ελλάδας γίνεται ολοένα και δυσκολότερη αποτυπώνοντας την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι μόνιμοι κάτοικοι των ελληνικών πόλεων μεταξύ άλλων, μαζί με το αυξημένο κόστος ζωής και τον περιορισμένο δημόσιο χώρο.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η ακρίβεια, τα υψηλά ενοίκια, το ρεύμα, η ασφάλεια και γενικότερα το κόστος ζωής, καθιστούν τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας τις χειρότερες προκειμένου να εργαστούν οι πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν μέσω διαδικτύου από όποια χώρα θέλουν.

Όπως αναφέρει η ίδια η αρθρογράφος της έρευνας του Forbes, «Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστή για την ιστορία αιώνων που έχει, και χαρακτηρίζεται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, η Αθήνα κατατάσσεται ως η χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη για τους εργαζόμενους σε τηλεργασία, με την χαμηλή βαθμολογία 50,34 στα 100».

Παράλληλα το Forbes σημειώνει ότι, «Η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι στην κορυφή των 15 ευρωπαϊκών πόλεων με την χαμηλότερη βαθμολογία σε θέματα ασφάλειας, με βαθμολογία μόλις 53. Επίσης η Αθήνα έχει χαμηλή ποιότητα ζωής, με σκορ 128,6, βαθμολογία 57,5 στα θέματα της υγειονομικής φροντίδας και έναν καθόλου ελκυστικό δείκτη ευτυχίας, με βαθμολογία 5,93».

Τη δεύτερη «χειρότερη» θέση καταλαμβάνει η Θεσσαλονίκη, ενώ την τέταρτη η Πάτρα, κάνοντας τις τρείς μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, τις «χειρότερες» στην Ευρώπη για εργασία ψηφιακών νομάδων.

Οι τοπ 10 χειρότερες Ευρωπαϊκές πόλεις για ψηφιακούς νομάδες

  1. Αθήνα
  2. Θεσσαλονίκη
  3. Βελιγράδι
  4. Πάτρα
  5. Λεμεσό
  6. Νόβι Σαντ
  7. Λάρνακα
  8. Σεράγιεβο
  9. Παρίσι
  10. Λυών
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις